ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

νερο , πηγη ζωης!!!!!!!!!

όλα τα έμβια όντα της πανίδας αλλά και της χλωρίδας επάνω στην γη  χρειάζονται για να διατηρηθούν στην ζωή εκτός από οξυγόνο και νερό . 
Το νερό καλύπτει σε όλα εκτός από την διατήρηση της υγείας τους  και άλλες  ανάγκες τους (χτίσιμο φωλιάς ορισμένα , καθαριότητα ,διάλυση τροφών άλλα κλπ) . 
Έτσι και στις μέλισσες μας είναι ένα απαραίτητο συστατικό της ζωής τους , με αυτό διαλύουν την τροφή τους για να ταΐζουν τον γόνο με αυτό δροσίζουν την φωλιά τους κλπ.
 Η ύπαρξη νερού κοντά στο μελισσοκομείο μας είναι βασική αρχή και δεν είναι μια απλή υπόθεση μια και υπάρχουν πολλές φόρες και δυσάρεστες καταστάσεις  . Το ιδανικό θα ήταν να έχει η περιοχή άφθονο τρεχούμενο νερό πράγμα που τις περισσότερες φορές είναι αδύνατο. 
Εαν δεν έχουμε νερό κοντά οι μέλισσες θα ψάξουν να βρουν σε παρακείμενα σπίτια μαντριά κλπ με αποτέλεσμα την όχληση των περίοικων με όλες τις πιθανές επιπτώσεις ακόμη και ψεκασμό όπως έχει γίνει αρκετές φορές από κτηνοτρόφους η κάτοικους των σπιτιών . Φυσικά υπάρχει και άλλη μια σοβαρή επίπτωση η κούραση των μελισσιών μας να φέρουν νερό από μεγάλες αποστάσεις  δαπανώντας ενέργεια και χρόνο που είναι πολύτιμα και για τους δυο μας . 
Να μην το μακρύνω και άλλο θα μπω  στο θέμα .
 Εγώ έχω κάνει διάφορές πατέντες για να έχουν νερό τα μελίσσια μου με βαρέλια που μέσα είχα ρίξει φελλούς από δίχτυα
 
δοχεία από γιαούρτια με τρύπες













μπουκάλα από νερό 18 λίτρων
 ακόμη και την έτοιμη την ποτίστρα γνωστής εταιρίας

και πολλές άλλες ......
η καλύτερη λύση από όλες είναι αυτή που έχω εδώ και 4 χρόνια τώρα, βαρέλι νερού 100 κιλών που στάζει επάνω σε μια κυρτή πέτρα για να μην λιμνάζει και μεταδίδονται τυχόν ασθένειες 
το βαρέλι το έβαψα λευκό για να κατεβάσω την θερμοκρασία του νερού και τοποθέτησα από επάνω ένα δίχτυ σκίασης με αποτέλεσμα πάντα δροσερό νεράκι στις μέλισσες   



Τώρα ο κάθε ένας από εμάς θα κάνει αυτό που τον βολεύει καλύτερα το σίγουρο παντός είναι ότι η ύπαρξη νερού κοντά στα μελίσσια μας πρεπει να είναι ΒΑΣΙΚΌ ΜΈΛΗΜΑ ΜΑΣ  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ