ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ




Χθες καθαρή Δευτέρα τιμώντας τις παραδώσεις μας , το τραπέζι θα αποτελούταν από σαρακοστιανά εδέσματα. Η κόρη μου ζήτησε από την γιαγιά μας να τις φτιάξει ταραμοκεφτέδες. Η ώρα ήταν περασμένη που υποβλήθηκε το αίτημα και θεώρησα σωστό για να μην στερήσω από την μικρή την γευστική απόλαυση .Πήγα σαν καλός μπαμπάς σε μία ταβέρνα της Θήβας και ζήτησα ταραμοκεφτέδες. Ο εξυπηρετικότατος ταβερνιάρης έβαλε γρήγορα – γρήγορα μια μερίδα σε ένα πακέτο και μου το έφερε. Το κόστος ήταν 4 ευρώ ( χωρίς απόδειξη) . Ως εδώ όλα καλά. Ανοίγοντας το πακέτο , βρέθηκα μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη , << Το πακέτο είχε μέσα 4 ταραμοκεφτέδες>> δηλ. 1 ευρώ έκαστος . Το θέμα δεν είναι το κόστος αλλά η κοροϊδία . Δεν είναι δυνατόν ένα είδος με κόστος 30 έως 50 λεπτά να το πουλάνε 1000% επάνω. Και ρωτώ, δεν υπάρχει κανένα μέτρο , δεν υπάρχει φιλότιμο από τους καταστηματάρχες, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από την αγορανομία , δεν υπάρχουν κάποιοι τρόποι να σταματήσει αυτό το δούλεμα ? Νομίζω ότι μετά από 7 χρόνια ανοχής (από έλευση του ευρώ) πρέπει οι καταναλωτές να μποϊκοτάρουν αυτούς που αισχροκερδούν σε βάρος μας . Οι καταναλωτικές οργανώσεις να απλοποιήσουν την διαδικασία υποβολής των καταγγελιών. ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ . Και φυσικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όταν πουλάω το μέλι από 9 έως 14 ευρώ το κιλό μάλλον είναι ηλίθιος .

4 σχόλια:

Beebbc and sv2bbc είπε...

Σχεδον το ιδιο επαθα και εγω με καταστημα μελισσοκομικων ειδων.Πηγα με εναν φιλο και με την ευκαιρια ειπα να αγορασω δυο καπακια.Ποσο θελεις ρωτησα,εχοντας τα στα χερια μου.Τωρα εικοσι ευρω μου ειπε.(πριν 15 ημερες τα ειχε 7,5/τεμαχιο).Μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι.Νευριασμενος πηγα και τα αφησα.-Ενταξη μου ειπε μπορω να στα αφησω 15Ε. Τα πηρα αλλα ακουσε τον εξαψαλμο.

beelovers είπε...

ψάχνουν για μ.....ς

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα

Και εγω τα εχω παρει στο κρανιο κανονικα
Σημερα πηγα στον γκριτζαλη και πηρα συνδετηρες χερουλια και πλαστικες ταπες .
Και στα τρια ειδη ειχε διαφορετικη τιμη απο αυτη που μου εδωσε τα Χριστουγεννα. ολα πανω 20%

καλα να μην πω για το γαλα βλαχας που διαφημιζουν με 1 €.
Το εψαχνα εδω και δυο εβδομαδες να το βρω δεν το εφερνε κανεις.

Παναγιωτης

paramythou είπε...

Ο μόνος τρόπος να αντιδράσουμε είναι το μποϋκοτάζ. Διαφορετικά η ασυδοσία θα αυξηθεί, αυξηθεί, αυξηθεί...
Ολοι μας, ο καθένας μας απο λίγο, στο χώρο του, στον κύκλο του, μπορεί να το κάνει. Αν δεν δράσουμε ό καθένας μας ατομικά, εμείς οι ολίγοι ομαδικά, ας μην περιμένουμε απο το κράτος. Αυτό δεν υπάρχει. Κατελύθη....

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ