ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2009

ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Πέρα από τη λογική μπορεί να βρει κανείς τους λόγους που οδήγησαν έναν 43χρονο υπήκοο Βουλγαρίας στη δολοφονία εκατομμυρίων μελισσών μέσα σε περισσότερα από 2500 μελίσσια.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, έφτασε χθες τα ξημερώματα στη σύλληψη του ανθρώπου που για ένα χρόνο τώρα είχε γίνει ο εφιάλτης των μελισσοκόμων, όχι μόνο στην Ηλεία, αλλά όπως αποδείχθηκε σε άλλους τέσσερις νομούς, την Αχαΐα, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Αργολίδα. Και αν η αιτιολογία της εκδίκησης του συστήματος διάθεσης των κηπευτικών και της Ελλάδας γενικότερα, ακούγεται παράλογη να βγαίνει από το στόμα του δράστη, το γεγονός ότι χρησιμοποίησε ως μέσο ένα ποδήλατο για να «αλωνίζει» σε πέντε νομούς, ακούγεται μάλλον τρελό. Η δράση του σε τόσο μεγάλη περιοχή, προσδίδει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην επιτυχία των ανδρών που υπηρετούν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και που έφτασαν στην εξιχνίαση της μεγάλης αυτής υπόθεσης.
Η σύλληψη

Ο 43χρονος Κ.Κ. από τη Βουλγαρία, θα γιορτάσει μέσα στο κρατητήριο τα γενέθλιά του σήμερα. Ο δράστης που εξόντωνε πότε με φάρμακο για ψύλλους και πότε με πετρέλαιο, χιλιάδες μελίσσια, συνελήφθη χθες στις 4.30 τα ξημερώματα από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 43χρονο πάνω στο ποδήλατό του, μέσα στη νύχτα να κινείται επί της Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας στη γέφυρα του Αλφειού με κατεύθυνση την ηλειακή πρωτεύουσα. Δεν τον σταμάτησαν, αλλά τον παρακολούθησαν διακριτικά. Τον άφησαν να διασχίσει τον Πύργο και στο ύψος των Λαστεΐκων τον σταμάτησαν για έλεγχο. Στην πλάτη του κουβαλούσε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν πολλά, όταν μέσα σε αυτή βρήκαν έναν ψεκαστήρα και διάφορα σύνεργα. Προσήγαγαν τον 43χρονο στην Υ.Α. Πύργου και εκεί ομολόγησε ότι είναι αυτός που εξόντωνε τα μελίσσια ένα χρόνο τώρα. Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή που το φαινόμενο ήταν έντονο είχαν ξεκινήσει έρευνες σε περιοχές με μελίσσια. Ο δράστης σε κάποιες περιπτώσεις βλέποντας τα φώτα των περιπολικών, κρυβόταν με ευκολία αφού είχε μέσο ένα ποδήλατο και έτσι μέχρι τώρα είχε ξεφύγει. Ο 43χρονος Βούλγαρος ζει στην Ελλάδα δέκα χρόνια, ενώ την τελευταία τριετία κατοικεί στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας.
Η δικαιολογία

Ο τρόπος με τον οποίο αιτιολόγησε τις πράξεις του ο 43χρονος, άφησε άφωνους τους αστυνομικούς. Ο Βούλγαρος φέρεται να υποστήριξε πως την εποχή που έμενε στην περιοχή του Άργους, είχε ένα μποστάνι με κηπευτικά. Όμως απογοητεύτηκε και θύμωσε που δεν μπορούσε να πουλήσει τα προϊόντα του στις τιμές που αυτός επιθυμούσε. Θέλοντας να εκδικηθεί τους χονδρεμπόρους, το σύστημα και γενικότερα την Ελλάδα, τη χώρα που βρήκε καταφύγιο για να ζήσει, αποφάσισε να «φαρμακώνει» μελίσσια. Έτσι στις αρχές της άνοιξης του 2008, ξεκίνησε τη δράση του. Όπλο του ένας ψεκαστήρας και ένα κτηνιατρικό φάρμακο για την αποπαρασίτωση των σκύλων ή πετρέλαιο. Ακόμα μαζί του είχε ένα σουγιά, ένα ελαστικό γάντι, ένα φακό και ένα χάρτη της Ελλάδας. Μεταφορικό του μέσο ένα ποδήλατο. Με αυτό και κάποιες φορές με τη χρήση τρένου, ταξίδεψε σε πέντε νομούς. Όπου έβρισκε μελίσσια στο δρόμο του σταματούσε για να τα φαρμακώσει. Τελευταίο του χτύπημα χθες τα ξημερώματα, στο Κλειδί του Καϊάφα όπου φαρμάκωσε 53 κυψέλες. Λίγο νωρίτερα είχε περάσει από την περιοχή του Ζευγολατιού Μεσσηνίας.
Η δράση του

Ο 43χρονος κατά την εξέτασή του από τους αστυνομικούς φάνηκε ιδιαίτερα ευφυής και με πολύ καλή μνήμη. Θυμόταν να περιγράψει όλες τις περιπτώσεις που «χτύπησε» με λεπτομέρειες, ενώ αναφέρθηκε ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν είχαν καταγγελθεί. Όσο για το πώς πλησίαζε τα μελίσσια και άντεχεει τις επιθέσεις από τις μέλισσες, φαίνεται πως μάλλον δεν ήταν καθόλου αλλεργικός. Στο σώμα του οι αστυνομικοί βρήκαν μέλισσες από το τελευταίο χτύπημα και δεκάδες τσιμπήματα. Οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει 27 περιπτώσεις «φαρμακώματος» συνολικά πάνω από 2500 μελισσιών, ενώ αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν καταγγελθεί. Το πιο μεγάλο χτύπημά του, ήταν αυτό πρόσφατα στις Θίνες Βαρθολομιού με 700 μελίσσια αξίας 175.000 ευρώ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο 43χρονος έκανε πέντε ώρες για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο. Οι αστυνομικοί μαζί με το δράστη πήγαν σε αρκετά σημεία χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου τους υπέδειξε μελίσσια που «χτύπησε». Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Ηλείας με την κατηγορία της ζωοκτονίας κατ' εξακολούθηση, που αποτελεί κακούργημα.
«Γλιτώσαμε από τον εφιάλτη»

Ανακούφιση αισθάνονται όλοι οι μελισσοκόμοι στην Ηλεία και στην ευρύτερη περιοχή, μετά την σύλληψη του ανθρώπου που σκότωνε το πιο παραγωγικό έντομο στη φύση και παράλληλα έφερε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση δεκάδες παραγωγούς. Ο πρόεδρος του Συλλόγου μελισσοκόμων στην Ηλεία, Οδυσσέας Φούντας μιλώντας στην «Πρώτη» πρωτίστως εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις Αστυνομικές Αρχές για την εξιχνίαση του «εγκλήματος». «Ουσιαστικά πρόκειται για έγκλημα και είμαστε ευχαριστημένοι που ο «εγκληματίας» δεν είναι μελισσοκόμος. Ευχαριστούμε τις Αστυνομικές Αρχές του νομού, γιατί δούλεψαν εντατικά και έφτασαν στη σύλληψη, αλλά και γιατί από την αρχή πίστεψαν ότι δεν πρόκειται για μελισσοκόμο-δράστη». Τις ευχαριστίες του και προς τα τοπικά ΜΜΕ εξέφρασε ο κ. Φούντας. «Επιτέλους θα κοιμόμαστε τα βράδια σπίτι μας και δεν θα φυλάμε τα μελίσσια. Μένει μόνο να συλληφθούν και αυτοί που κλέβουν μελίσσια. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και πιστεύουμε ότι θα εντοπιστούν και αυτοί οι δράστες. Ο μελισσοκόμος Τάσος Στεφανόπουλος από τον Πύργο, δήλωσε πως «μπαίνει τέλος στον εφιάλτη που μας βασάνισε ένα χρόνο τώρα. Φεύγει ένα άγχος από πάνω μας για τα μελίσσια. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο. Ευχαριστούμε την Αστυνομία και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του» είπε ο κ. Στεφανόπουλος.
Συντάκτης Γιάννης Σπυρούνης

Εφημερίδα της Ηλειας "ΠΡΩΤΗ"

5 σχόλια:

Ναπολέων είπε...

Περιπτώσεις σαν αυτή αποτελούν δείγματα της αποτυχίας της σύγχρονης κοινωνίας μας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι προϊόντα μιας κοινωνίας που βάζει το κέρδος πάνω από τον άνθρωπο. Οι συλλήψεις είναι επιτυχίες της αστυνομίας αλλά αποτυχίες του συστήματος. Επιτυχία θα ήταν να μην υπάρχουν αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα. Είναι σα να βγάζεις συνεχώς σπυριά τα οποία θεραπεύεις με μια αλοιφή εξωτερικά, αλλά δεν αντιμετωπίζεις την αρρώστια που τα προκαλεί, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται συνεχώς. Είναι σαν το σύγχρονο κυνήγι των τρομοκρατών, προσπαθούμε να εξολοθρεύσουμε τους τρομοκράτες αλλά όχι την αιτία που τους δημιουργεί. Το αποτέλεσμα είναι η εξάρθρωση της 17Ν και η αναπλήρωση της από άλλες δυο οργανώσεις. Οι Ελληνικές φυλακές έχουν πρόβλημα υπερπλήρωσης. Μήπως θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να μη γεμίζουν;

ΛΥΤΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Δυστυχώς υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που δεν σέβονται και δεν σκέφτονται τον συνάνθρωπό τους και δρουν εις βάρος του... Δεν σκέφτονται πως όταν καταστρέφουν μια επιχείρηση κάποιου που σίγουρα την έφτιαξε με πολύ κόπο και δουλειά (πχ. του μελισσοκόμου από τις Θίνες Βαρθολομιού) καταστρέφουν και ολόκληρη την οικογένεια του. Και ακόμα ούτε σκέφτονται τους ερασιτέχνες μελισσοκόμους, μιας και αυτό είναι το θέμα μας, που θυσιάζουν πολύτιμο χρόνο και κόπο για να ασχοληθούν μ' αυτό που αγαπούν να κάνουν. Δεν αναφέρομαι μόνο στις μεγάλες ζημιές (κλοπές πολλών κυψελών, δηλητηριάσεις μελισσιών...) αλλά και στις πιο μικρές (π.χ. σε μένα μου πήραν 2 φορές κάποια εργαλεία που άφησα στα μελίσσια, το ξέστρο 1 φορά και 3 το καπνιστήρι!!!, κ φυσικά 2 κυψέλες)...

ΛΥΤΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Δεν συμφωνώ ότι φταίει κάποιος άλλος (πχ η κοινωνία μας ή κάτι άλλο). Αυτό ή το έχεις μέσα σου ή όχι! Όσο πιεσμένος και αν είσαι από κάτι δεν ξεσπάς εις βάρος κάποιου άλλου (βασικές αρχές που δίνονται από την οικογένεια...).

sofia bin είπε...

ευτυχώς που τον έπιασαν τελικά από εσένα το μαθαίνω. είχα συγκλονιστεί όταν το άκουσα.και συγνώμη αλλά αυτά τα περί συστήματος και κοινωνίας που φταίει για ολα δεν τα σημεριζομαι καθόλου. είναι τυχερός που πρόλαβε και τον έπιασε η αστυνομία γιατί αν έπεφτε σε χέρια ανθρώπου από αυτούς που κατάστρεψε θα πήγαινέ τζάμπα φυλακή ο άνθρωπος.και θέλω να ξέρω υπάρχει κανείς που θα μπορούσε να φερθεί πολιτισμένα σε τετεια περίπτωση

beelovers είπε...

αν τον επιανα εγω σιγουρα θα ήταν αυτος στο νοσοκομείο και εγω μέσα

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ