ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

μανα για τα μελισσια δεν ειναι μονο μια

από χρόνια ήθελα να τοποθετήσω στα μελίσσια 2 μάνες για να γίνουν ποιο παραγωγικά . Φέτος τον χειμώνα κάθισα και έφτιαξα μια βάση στην όποια η μίση είναι σήτα για να περνάνε η μυρουδιές και από τις δυο μάνες και το υπόλοιπο είναι διπλό διάφραγμα για να περνούν μονό οι μέλισσες ( φυσικά όταν θέλω εγώ) . Πριν από μερικές μέρες τοποθέτησα σε τρία μελίσσια τις βάσεις και έβαλα άλλο ένα μελίσσι στην κάθε μια με σκοπό να γεννάνε δυο βασίλισσες μέσα και το μελίσσι να γίνει και ποιο γρήγορα άλλα και ποιο παραγωγικό. Στην αρχή έβαλα πάνω στο διάφραγμα εφημερίδα για να μην περνάνε η μέλισσες και κοπούν , το υπόλοιπο με την σήτα το άφησα ανοικτό για να περνούν οι μυρουδιές. το επάνω  μελίσσι έχει άλλη είσοδο και λειτουργεί αυτόνομα το μονο που παίρνει από το κάτω είναι η θερμοκρασία . Φυσικά καλό είναι να βάλουμε μια περσινή και μια φετινή μανα ώστε όταν πάμε για παραγωγή να αφήσουμε την νέα μέσα . Την εφημεριδα θα την βγαλω μ,ετα απο μερικες μερες ωστε να περνανε και στο επανω μελισσι η μελισσες απο το κατω και να το βοηθησου




ν

6 σχόλια:

χριστοφορος είπε...

αυτο σου δουλεψε η ακομα περιμενεις να δεις? και αν μπορεις γραψε εντυπωσεις γιατι το εκανα και γω αλλα ΝΟ'''

Beekeeper είπε...

Κάτι παρόμοιο μας περιέγραφε ο Εμμανουήλ στο ΙΓΕ το 2003. (χωρίς να το συστήνει) Αν θυμάμαι καλά όμως αυτό που έλεγε είναι να υάρχει και τρίτο πάτωμα αναμεσα. Δηλ πάτωμα με βασίλισσα, διαφραγμα, πάτωμα με κερήθρες, διαφραγμα και τρίτο πάτωμα με άλλη μάνα. Θα ψάξω τις σημείωσεις μου να δώ. Απο την άλλη.. αν ήταν να σηκώνει δυο βασίλισσες, δεν θα το έκανε κι απο μόνο του?

beelovers είπε...

eva filos to kavei pavta edo kai xrovia kai paei sta elata me tripata melissia

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλα αν ειχε δυο μελισσια και τα εννωνε παλι τριπατα θα ηταν. Ασε που "λεγετε" οτι στα ποιο αδυναμα η μανα γεννα περισσοτερο. Ισως για ξεχειμωνιασμα να λεει αυτο.

Ανώνυμος είπε...

http://cardiffmiller.com/pubs/buyvalium/#11685 buy valium online no prescription cheap - valium diazepam cats

beeproducts είπε...

Υπάρχουν νεότερα στοιχεία για την κατασκευή και τη μέθοδο που περιγράφεις? Σκέφτομαι κάτι ανάλογο για να φτιάξω παραφυάδες χωρίς μετακινήσεις και έξτρα βάσεις ή να κάνω αντικατάσταση μάνας κλπ.Κάθε πληροφορία είναι χρήσιμη. Ευχαριστώ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ