Πολλοί καταναλωτές ρωτούν τους μελισσοκόμους << γιατί το μελί που πήρα από τον τάδε ζαχάρωσε?>> , η απάντηση φυσικά δεν πρέπει να είναι μονολεκτική αλλά να εξηγούμε τον καταναλωτή ότι το φαινόμενο αυτό λέγετε κρυστάλλωση και είναι φυσικό φαινόμενο ορισμένων μελιών . Θεώρησα σκόπιμο να παραθέσω τον παρακάω πίνακα με τους ενδεικτικούς χρόνους κρυστάλλωσης διαφόρων κατηγοριών μελιού.
Κατηγορία μελιού χρόνος κρυστάλλωσης
1. Μέλι ελάτης δεν κρυσταλλώνει
2. πευκόμελο μετά από 24 μήνες
3. καστανιάς μετά από 12-18 μήνες
4. θυμαριού -//- 8 – 18 μήνες
5. πορτοκαλιάς -//- 1 – 3 μήνες
6. βαμβακιού -//- 1 – 2 μήνες
7. Ερείκης -//- 2 – 3 μήνες
8. Ηλίανθου -/- 1 -2 μήνες
Και τώρα δηλαδή, θα πρέπει να σταματήσουμε το ξεκατίνιασμα;
Πριν από 31 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου