ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ





ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ

ΥΛΙΚΑ

1 αρνι,την μπολια του(κνισαρι),αλατι-πιπερι.
φρέσκο βούτηρο και λεμόνια.

ΣΥΝΕΡΓΑ

3 σφυκτηρες (μαγαζί με υδραυλικά),μια σουβλα και 2 τριποδα ( εάν δέν έχουμε ψησταριά),περιπου 10 μετρα σπάγκο και 1 σακοράφα , λαδοκολες,μια πενσα και 1 πινελο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

αλατοπιπερονουμε το αρνι μεσα εξω (μην το λυπηθείτε βαλτε σηκωνει)το περναμε στην σουβλα ,κατω απο την ραχη βαζουμε τον 1ο σφυκτηρα, περναμε τον 2ο σφιγκτήρα στην μέση και τον 3ο οσο ποιο κάτω προς τα πισω ποδια μπορούμε . Βάζουμε το ένα ποδι μέσα στον τένοντα του άλλου και δένουμε σφυκτά με σπάγκο.Δένουμε σφικτά και τα μπροστινά ποδια .Μετά με την σακοράφα ράβουμε την κοιλιά του . Μολις το ράψουμε καλα το σκεπαζουμε με την μπολια και τυλιγουμε το αρνι με λαδοκολες τις οποιες στερεωνουμε τυλιγοντας τες ελαφρια με τον υπόλοιπο σπάγκο, το αρνι ειναι ετοιμο για ψησημο αυτος ο τροπος θελει 3,5 ωρες ψηλα απο την φωτια στην αρχη για 2,5 ωρες και μετα αφαιρεση της λαδοκολας και κατεβασμα κοντα στη φωτια και πολυ προσοχη και άλειμμα με βούτηρο και λεμόνι με ρίγανη και θρημπα μεχρι να κανει αυτη την γκραντσι κρουστα.
Καλή Ορεξη .

Υλικά για κοκορέτσι:
H συκωταριά ( αφαιρούμε τη σπλήνα και τα νεφρά)
γλυκάδια από το αρνί
2 κιλά έντερα
1 αρνίσια σκέπη
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ψιλοκομμένο σκόρδο
Οδηγίες για το παραδοσιακό κοκορέτσι:
Το βασικότερο σημείο σε πρώτο στάδιο είναι το πολύ καλό πλύσιμο της συκωταριάς και των έντερων(τά έντρα πρέπει "να γυριστούν") που θα χρησιμοποιήσουμε για το κοκορέτσι.
Κόβουμε σε κομματάκια μεσαίου μεγέθους την συκωταριά που θα χρησιμοποιήσουμε για το κοκορέτσι.
Ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πιπέρι και τη ρίγανη με τα εντόσθια. Καλό θα ήταν σε αυτό το στάδιο να μην προσθέσουμε το αλάτι για να αποφύγουμε τα "γλυστρίματα" και αν το αφήσουμε για την ώρα που περνάμε τα εντόσθια στην σούβλα.
Περνάμε τα κομματάκια που έχουμε κόψει ένα ένα στην σούβλα εναλλάξ (συκωτάκι- καρδιά - σπλήνα -γλυκάδι κτλ)
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τυλίγουμε προσεκτικά και σφικτά την συκωταριά με τα έντερα.
Ψήνουμε στην σούβλα το κοκορέτσι προσέχοντας να μην στεγνώσει

12 σχόλια:

.foris mouratidis. είπε...

Βασιλη σεσενα και την οικογενεια σου καλο Πασχα.

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

Καλό Πάσχα με υγεία σε σένα και στους ανθρώπους που αγαπάς.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Καλή Ανάσταση Βασίλη.

Γιώργος από Χανιά είπε...

Βασίλη σου εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

chaniabee !!!! είπε...

Καλό Πάσχα!χρόνια πολλά και καλή ανάσταση φίλε !!!

trikalinos-Trikala Greece είπε...

Καλό Πάσχα φίλε.

ΜΑΜΑ ΒΙΚΥ είπε...

καλό πασχα και καλή ανασταση

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΩΜΑ είπε...

Τις πιο θερμές μου ευχές για Καλή Ανάσταση με υγεία και χαρά!

Να χαίρεσαι τους ανθρώπους που αγαπάς!

Aspa είπε...

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

IxNiLaTiS είπε...

Καλή Ανάσταση με υγεία, χαρά, ευδαιμονία.

Μάτα είπε...

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση Βασίλη!
Καλοφάγωτο το αρνάκι!

b. kalamiotis είπε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές και ανταποδίδω

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ