ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

τσαπατσουλιά η αναισθησία

Όλοι μας τοποθετούμε τα μελίσσια μας σε διάφορα μέρη , ιδιωτικά η δασικά η δημόσια . Υποχρέωση μας είναι , να διατηρούμε το μέρος ειδικά εάν είναι δασικό η δημόσιο σε άριστη κατάσταση , χωρίς να πετάμε απορρίμματα όπου βρούμε  μια και μετά από εμάς θα πάει κάποιος άλλος η και εμείς οι ίδιοι και θα βρούμε ξανά τα σκουπίδια . Όταν το μέρος είναι ιδιωτικό,  η στοιχειώδης  αρχή μας επιβάλει να αφήσουμε το μέρος όπως το βρήκαμε , χωρίς σκουπίδια η διάφορες άλλες παρεμβάσεις , για να έχουμε το θάρρος να ζητήσουμε ξανά την χρίση του χώρου . Ο μελισσοκόμος εκ των πραγμάτων , πρέπει να έχει σεβασμό στο περιβάλλον μια και εξαρτάτε κατά πολύ από αυτό . Ο αγαπητός αυτός συνάδελφος άφησε τα πάντα εκεί που είχε τα μελίσσια  σακουλάκια και κουτιά από τροφές ξυλάκια με φάρμακο , ακόμη και σπασμένο πιάτο τροφοδοσίας .Το ερώτημα είναι απλό<< ποιος θα τα μαζέψει όλα αυτά? >> άντε το κουτί με την βροχή θα λιώσει , τα πλαστικά θα λιώσουν και αυτά μετά από 400 χρόνια . ΩΡΑΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!







συμβουλές προς μελισσοκομους

Λόγο του χειμώνα η ενασχόληση με το internet είναι καθημερινή . Ψάχνοντας βρήκα στον προσωπικό του λογαριασμό , στο  fb , του καθηγητού κυρίου Θρασυβούλου Ανδρέα στις 12 δεκ 2017 δυο αναρτήσεις με  τις παρακάτω συμβουλές προς μελισσοκομους και θεώρησα σωστό να τις μοιραστώ μαζί σας . Οι συμβουλές είναι χωρισμένες σε δυο ενότητες και έχουν ιδιαίτερο βάρος μια και είναι από έναν άνθρωπο που δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει  χρόνια πάνω σε αυτό το έντομο που αγαπάμε  .

Χωρίς αυτές τις γνώσεις δεν μπορείς να γίνεις μελισσοκόμος
1.Ποια είναι η κύρια μελισσοκομική χλωρίδα φθινοπώρου, άνοιξης, καλοκαιριού των περιοχών που εκμεταλλεύεσαι. Πότε και που θα μεταφέρεις τα μελίσσια.
2. Πώς αναπτύσσεται ένα μελίσσι στη διάρκεια του έτους. Ποιές οι διαφορετικές του ανάγκες το φθινόπωρο, την άνοιξη και το καλοκαίρι
3. Ποιοι είναι οι απαραίτητοι μελισσοκομικοί χειρισμοί στη διάρκεια του έτους.
4. Ποια τα μέτρα ξεχειμωνιάσματος. Γιατί χάνονται τα μελίσσια το χειμώνα;
5. Πώς θα αναπτύξουμε τα μελίσσια την άνοιξη
6. Πώς θα προλάβουμε και πώς θα καταστείλουμε τη σμηνουργία
7. Πώς θα προετοιμάσουμε τα μελίσσια μας για να πάρουμε μέλι;
8. Συμπτώματα Σηψιγονιών και ασθενειών ακμαίων μελισσών
9.Πότε και πώς θα αντιμετωπιστούν Βαρρόα, Νοσεμίαση, Αμερικάνικη Σηψιγονία, Ασκοσφαίρωση.
10. Αντιμετώπιση προβλημάτων από κηρόσκωρο, σφήκες, μελισσοφάγους, μυρμήγκια, κ.ά.
11.Τεχνικές βασιλοτροφίας, αντικατάσταση βασιλισσών, πολλαπλασιασμός μελισσιών.
12. Μέθοδοι παραγωγής γύρης, βασιλικού πολτού και πρόπολης
13. Ικανότητα διάθεσης ποιοτικών προϊόντων κυψέλης.

Χωρίς αυτά δεν μπορείς να παραμείνεις μελισσοκόμος
1. Αγάπη, μεράκι και σεβασμός στις μέλισσες.
2. Αισιόδοξος ότι κάτι καλύτερο θα συμβεί στην επόμενη προσπάθεια ή περίοδο (δεν απογοητεύεσαι εύκολα).
3. Μοιράζεσαι με άλλους μελισσοκόμους πληροφορίες, επιτυχίες και αποτυχίες.
4. Σέβεσαι το έργο της μέλισσας και τα προϊόντα της και τα διατηρείς και διαθέτεις έτσι όπως τα παράγει η ίδια, χωρίς καμιά παρέμβαση, αγνά, φυσικά, ανεπεξέργαστα, ασφαλή.
5. Αναζητάς τη γνώση διαρκώς, δεν αρκείσαι σ’ αυτά που νομίζεις ότι ξέρεις και προπαντός ξεχνάς όποια εγωιστική διάθεση στις συζητήσεις και τις αναζητήσεις σου με τους συναδέλφους.
6. Συμμετέχεις στα κοινά, είσαι παρών σε σεμινάρια, εκπαιδεύσεις, ημερίδες, συνέδρια, διαδικτυακές ομάδες, συλλόγους και συνεταιρισμούς με διάθεση πάντα να φανείς χρήσιμος να δώσεις και να πάρεις.
7. Κατανοείς την πραγματική προσφορά της μέλισσας μέσω της επικονίασης που επιφέρει στην αυτοφυή και καλλιεργούμενη βλάστηση.
8. Είσαι οργανωμένος. Δεν αφήνεις τίποτε στη τύχη. Καταγράφεις τις παρατηρήσεις σου, επεξεργάζεσαι τις πληροφορίες που μαζεύεις μετά από κάθε χρόνια, εντοπίζεις τα λάθη και τις αδυναμίες σου.
9. Χαίρεσαι για τα λάθη που σε διδάσκουν και σε βελτιώνουν και λυπάσαι για τα λάθη που αδικαιολόγητα επαναλαμβάνεις.
10. Είσαι ειλικρινής με τους άλλους και αυστηρός προς τον εαυτό σου.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

αλλη μια καταδικη στο κυκλωμα

Δικάστηκε σήμερα στην Λάρισα ερήμην με ποινή 10 μηνών φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο διακινητής μέλους της γνωστής μαφίας μελιού περιοχής Παλαμά που διέθετε γλυκαντική ουσία ως μέλι νοθευμένου μελιού . Στην δίκη παρέστη και ο μελισσοκομικός σύλλογος Λάρισας μια και βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι μέλος του συλλόγου στον οποίο ο σύλλογος παρείχε νομική κάλυψη . Μετά το πέρας της δίκης έγιναν αντιληπτές 2 γυναίκες που πουλούσαν το γνωστό μέλι και με παρέμβαση του ΜΣ Λάρισας συνελήφθη η μια από την ΕΛΑΣ
Το κύκλωμα αυτο υπάρχει πολλα χρονια στην Ελλαδα και αν και εχουν συλληφθει και καταδικαστει πολλα μελη του ειναι σαν την λερναια υδρα που αναπαραγει μετα απο καθε κοψιμο νεα κεφαλια

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

εκλογες ΟΜΣΕ 2018

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η εκλογική διαδικασία της Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων Ελλάδας, που διεξήχθη στο Επιμελητήριο Λάρισας.
Σε σύνολο 135 εκλεκτόρων, ψήφισαν οι 110 και για το διοικητικό συμβούλιο εκλέχθηκαν οι: Βασίλης Ντούρας, Εμμανουήλ Μαυρουπλάκης, Ηλίας Χαλακατεβάκης, Αχιλλέας Παπαστεργίου, Κων/νος Καλαπούτης, Κων/νος Πανέτας, Κων/νος Θάνος, Κυριάκος Πασχάλης, Γεώργιος Σεντεμέντες, Θωμάς Τρουλίδης, Νικόλαος Παλαιοκώστας.
Για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι: Σπυρίδων Δελλής, Θεοφάνης Μαρούδας, Πέτρος Σαρούδης.
Ελαβαν σε σταυρους οπως θα διαβασετε στην φωτογραφια 


 Καλη αρχη στο νεο ΔΣ για το καλο της Ελληνικης μελισσοκομιας

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ