ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

συντήρηση υλικού

ο χειμώνας είναι προ των πυλών και σιγά σιγά ήρθε η ώρα για την συντήρηση του υλικού που έχει υποστεί φθορά. Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε τις κυψέλες από τα μελίσσια μας που έχουν ρωγμές η  άλλες φθορές μια και από εκεί θα εισέλθει μέσα στην κυψέλη αέρας η ακόμη και νερό από τις βροχές και φυσικά από εκεί θα επεκταθεί η φθορά σε όλη την κυψέλη. 


Τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρειαστούμε είναι τα παρακάτω:
Κατσαβίδι  ηλεκτρικό η απλο
φλόγιστρο 
γυαλόχαρτα , τριβείο  η σβουράκι
κόλλα για ξύλα 
σφιχτήρες 
στόκο 
σπάτουλα 
πινέλο 
και χρώματα
 
αφού απολυμάνουμε την κυψέλη εσωτερικά με το φλόγιστρο αφαιρούμε τα κλειδιά από την κυψέλη όπου υπάρχει μεγάλη ρωγμή καλό είναι να βάλουμε ξυλόκολλα και να σφίξουμε με τον σφιχτήρα τόσες ώρες όσο θέλει η κόλλα να στεγνώσει . στην συνέχεια στοκάρουμε δίδοντας πολύ προσοχή στις ενώσεις ,αφήνουμε τον στόκο να στεγνώσει καλά και τρίβουμε με το σβουράκι τους στόκους και τα παλιά χρώματα. 
ελέγχουμε για τυχόν χαλαρώσεις στις ενώσεις  και βάζουμε βίδα με κόλλα . Τελος βάφουμε με το χρώμα της αρεσκείας μας και  ξαναβάζουμε τα κλειδιά .Η κυψέλη μας είναι τώρα  έτοιμη  για την νέα χρονιά.


Καλό  θα είναι να κάνουμε πάντα έλεγχο στο υλικό μας και να φροντίζουμε για την αμμεση επισκευή  του μια και από τις ενώσεις η από τα σχισίματα αρχίζει πάντα η φθορά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ