ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

χειμερινά μελισσοκομικά φυτά

Όπως πολλές φόρες μέσα από αυτό το blogspot έχουμε πει , πρέπει και ο μελισσοκόμος να φροντίζει τον εμπλουτισμό της μελισσοκομικής χλωρίδας , τουλάχιστον στο μέρος όπου τα μελίσσια του θα διαχειμάσουν. Ένα πολύ καλό μελισσοκομικό  φυτό με μεγάλη διάρκεια ανθοφορίας από σεπ έως και απρ το οποίο μας δίνει και νέκταρ αλλά και πολύ καλή γύρη είναι το δεντρολίβανο . 

Δενδρολίβανο-Rosmarinus officinalis

Επιστημονική ονομασία: Rosmarinus officinalis-Ροσμαρίνος ο φαρμακευτικός.
Οικογένεια: Χειλανθή (Labiatae).
Άλλα ονόματα: δεντρολίβανο, λιβανόδενδρο, διοσμαρίνι, λασμαρί, αρισμαρί, δουσμαρίνι, λεσμαρί, λιβανωτίς

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πολυετές αειθαλής θάμνος που φθάνει, μέχρι το ενάμισυ μέτρο ύψος. Τα φύλλα του είναι βελονοειδή στενά σκουροπράσινα και τα άνθη του μικρά ελαφρώς γαλάζια-μωβ.

ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Το δεντρολίβανο είναι αυτοφυές στη νότια Ευρώπη και καλλιεργείται ως καλλωπιστικό σε όλο τον κόσμο. Πολλαπλασιάζετε με σπόρους αλλά πιο εύκολα με μοσχεύματα. Προτιμά τα θερμά, ξηρά κλίματα. Αντέχει εύκολα μέχρι -10 βαθμούς Κελσίου και είναι ανθεκτικό στη ζέστη και στους ανέμους.


 το συναντάμε σε δυο κατηγορίες  << το έρπων και το δεντροδες> >
 και οι δυο κατηγορίες είναι εξίσου ευεργετικές για τα μελίσσια μας .


Η δημιουργεια νέων φυτών είναι πολύ εύκολη . μπορούμε να πάρουμε σπόρο αλλά ακόμη πιο εύκολο είναι να κάνουμε μοσχεύματα η ακόμη και διαίρεση του ριζικού συστήματος του 

Ο πολλαπλασιασμός με σπόρο είναι εφικτός πλην όμως χρονοβόρος. Ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα προτιμάται. Μοσχεύματα μήκους 10-15 εκ. λαμβάνονται από βλαστούς μητρικής φυτείας, στα οποία αφαιρούνται τα 2/3 των φύλλων 
και στην συνέχεια κατά το ήμισυ έως τα δύο τρίτα του μήκους τους, φυτεύονται σε κατάλληλο υπόστρωμα στο ριζωτήριο. 






Ορμόνη ριζοβολίας σε συνδυασμό με τις κατάλληλες συνθήκες ριζωτηρίου θα βοηθήσει στον σχηματισμό ρίζας σε 2 – 4 εβδομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ