Από την αρχαιότητα ήταν γνωστές οι θαυματουργές ιδιότητες της πρόπολης , ενός προϊόντος που όλοι οι μελισσοκόμοι δεν έχουμε σε εκτίμηση διότι μας ενοχλεί στην εργασία μας ( κολλάνε τα τελάρα στην κυψέλη) . Ορμόμενος από μια καταχώριση στο μελισσοκομικό βήμα που αφορούσε την σχέση της πρόπολης με τον γνωστό πλέον σε όλους μας ιό Η1Ν1` έβγαλα από την μελισσοκομική βιβλιοθήκη το εξαιρετικό πόνημα του κ. Θανάση Μπίκου
που περιλαμβάνει μέσα διάφορες πληροφορίες για την χρησιμότητα αλλά και την χρήση της πρόπολης καθώς και διάφορες συνταγές για σκευάσματα της .Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μια συνταγή που περιλάμβανε την χρήση Αιθυλ. αλκοόλης την οποία όμως αντικατέστησα με την υπέροχη σπιτική ρακί( μια και αυτή είναι φυσικός διαλύτης της πρόπολής) που μου χάρισε το καλοκαίρι ο φίλος και συνάδελφος Γιώργος Ντουκάκης
Πήρα λοιπόν μια λαβίδα και με περίσσια υπομονή καθάρισα την φρέσκια πρόπολη από τα ξένα σώματα ( ξύλα , μέλισσες κλπ)
Αποτέλεσμα 59 γραμμάρια καθαρής και φυσικά φρέσκιας πρόπολης που μάζεψα από τα μελισσάκια μου
Πήρα 295 γραμμάρια ρακι.
Και τα έβαλα σε ένα γιαλυνο μπουκάλι για να μπορώ να το ανακατεύω συχνά πυκνά
Το παραπάνω μίγμα θα μένει έτσι 15 ημέρες και στην συνέχεια αφού φιλτραριστεί με φίλτρο του καφέ θα μοιρασθεί σε μπουκαλάκια από το φαρμακείο και θα χαρισθεί σε φίλους
Την εικόνα αυτή παρουσίαζε το μίγμα μετα από 24 ωρες
Κρήτη: Σχόλασε ο γάμος - Γιατί συνέλαβαν τον γαμπρό λίγο πριν ανέβει τα
σκαλιά της εκκλησίας
Πριν από 35 δευτερόλεπτα
3 σχόλια:
Πιστεύω πως το πίνεις για τις θαυματουργικές ιδιότητες της πρόπολης και όχι να βρίσκεις δικαιολογία και ευκαιρία για να πιεις ρακί.
καλαμιώτη θα το πιείς όλο αυτό μόνος σου? η θα εχεις και καλή παρέα (ροζ νοσοκόμες????????)
to alkool prepei na einai 70% gia na dialysei thn propoli, psaxto ektos kan evales prwtoraki pou k pali den einai 70. psaxou! kalh epityxia
Δημοσίευση σχολίου