ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Διακοπών συνέχεια

Όπως είναι σε όλους μας γνωστό το καλοκαίρι στην πατρίδα μας έχει μεγάαααλη διάρκεια . Οι Έλληνες δεν πτοούνται από την οικονομική κρίση . Ολη η ΕΕ αναρωτιέται για δύο πράγματα 1ον γιατί έχουμε όλοι το ίδιο όνομα ( δηλ. μα…α) και 2ον πως ενώ έχουμε του μικρότερους μισθούς από όλους (εκτός πρώην ανατ. Χωρών ) περνάμε καλύτερα από αυτούς . Ετσι και εγώ δεν άφησα την ευκαιρία και πήρα την οικογένεια και την πιστωτική και αποφασίσαμε να κάνουμε τον γύρο της Πελοποννήσου σε 3 ημέρες . Ημέρα αναχώρησης Παρασκευή 14/8 και πρώτη στάση με διανυκτέρευση η Πάτρα (και τακτοποίηση του φοιτητικού σπιτιού ) .














Ημέρα 2η ονομαστική εορτή της συζύγου (ευχές κλπ) αναχώρηση με προορισμό τον Πύργο . Στάση στην Κυλλίνη ( αναχώρηση του γιου για Ζάκυνθο ) .






Επόμενος σταθμός το Κατάκολο με το υπέροχο λιμανάκι του (προσωπικά μου θύμισε λίγο την Σύμη )

συνέχεια για την πόλη του Πύργου , μικρή στάση στην λίμνη Καιάφα και μια και η ζέστη ανέβαινε πήραμε τον δρόμο για την Κυπαρισσία . Η πόλη προσεγμένη , καθαρή και φιλόξενη σε προδιαθέτει να την επιλέξεις για ολιγοήμερες διακοπές .






Επόμενος στόχος η πόλη της Καλαμάτας . Αν και την είχα επισκεφτεί και στο παρελθόν τίποτα δεν μου θύμιζε την πόλη που είχα δει πρίν από 23 χρόνια (αρραβωνιασμένος τότε ) . Μια σύντομη βόλτα στο λιμάνι , ένα παγωτάκι μερικές φωτογραφίες και αναχώρηση δια μέσου Ταϋγέτου για την πόλη του Μυστρά.


































Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου και απέχει έξι χιλιόμετρα ΒΔ της Σπάρτης. Σήμερα είναι ερειπωμένος και αποτελεί πολύτιμη πηγή για τη γνώση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού των δύο τελευταίων αιώνων του Βυζαντίου. Η ιστορία "της νεκρής πολιτείας" σήμερα του Μυστρά αρχίζει από τα μέσα του 13ου αιώνα όταν συμπληρώθηκε η κατάκτηση της Πελοποννήσου απο τους Φράγκους. Το 1249 ο Γουλιέλμος Β' Βιλλαρδουίνος έκτισε το κάστρο του στην ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου, στην κορυφή ενός υψώματος με απότομη και κωνοειδή μορφή που λεγόταν Μυστράς ή Μυζυθράς λόγω του σχήματός του ή εκ του ονόματος του παλαιότερου ιδιοκτήτη που λεγόταν Μυζηθράς.













Σε απόσταση 6 χιλ. η πόλη της Σπάρτης . Αν και την είχα επισκεφθεί πριν 25 χρόνια δεν μπορώ να πώ ότι άλλαξε ριζικά που να σε κάνει να μην αναγνωρίζεις τα μέρη που είχες πάει . Η ώρα ήταν αργά το μεσημέρι και δεν υπήρχε ανοικτό κάτι για φαγητό και συμβιβαστήκαμε με την λύση των goodys .



















Σε μία περίπου ώρα φθάσαμε στην Μονεμβάσια όπου και θα διαμέναμε (ένα βράδυ) . Δεν μπορώ να βρώ λόγια να σας περιγράψω τι ένοιωσα όταν είδα την παλαιά πόλη της Μονεμβάσιας . Τα σπίτια χτισμένα μόνο από πέτρα κυριολεκτικά το ένα επάνω στο άλλο . Οι ανακαινίσεις που συνεχίζουν και γίνονται με μεγάλο σεβασμό στον χώρο δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη να ζήσει σε νοερά σε μια άλλη εποχή . Το να πιεις καφέ ή να φας σε κάποια από τις πολλές ταράτσες αγναντεύοντας το Μυρτώο πέλαγος δεν ανταλλάσσεται με τίποτα .


















Η επόμενη ημέρα μας βρήκε στην Νεάπολη Λακωνίας . Ένας προορισμός που πολύ επιλέγουν για ήρεμες διακοπές . Ταβερνάκια στην παραλία της πόλης με θέα την καταπληκτική Ελαφόνησο . Φυσικά δεν ήτα δυνατόν να βρεθούμε εκεί και να μην πάρουμε το φέρυ για την ελαφόνησο . Μικρό νησί 19 τετρ.χιλμ σε απόσταση 570 μέτρων από την παραλία της πούντας . Στο νησί υπάρχει η διάσημη παραλία ΣΙΜΟΣ η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις παραλίες που διαφημίζουν τα εξωτικά νησιά . Η ημέρα αναλώθηκε όλη εκεί . η φωτογραφία πο ακολουθεί είναι χαρισμένη στην Ελενη













17/8 ημέρα επιστροφής και μια και φθάσαμε ως εκεί αποφασίσαμε να επισκεφθούμε και τα σπήλαια του Διρού , το ωραιότερο σπήλαιο του κόσμου .Περάσαμε από το γύθειο , θαυμασαμε τους πύργους την Μάνης

















Το σπήλαιο Βλυχάδα ή Γλυφάδα βρίσκεται στον κόλπο του Διρού της Μάνης, στη δυτική ακτή της Λακωνικής χερσονήσου. Πρόκειται για υπόγειο ποταμό που χύνεται στη θάλασσα περίπου 23 μέτρα δεξιά της φυσικής εισόδου του, η οποία βρίσκεται μισό μέτρο πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο σπήλαιο έχει ανοιχτεί μια τεχνητή είσοδος δυτικά της φυσικής. Το κεντρικό τμήμα του αποτελείται από δύο σχεδόν παράλληλες διαδρομές. Το μεγαλύτερο μέρος του σπηλαίου καλύπτεται με θαλασσινό νερό, λόγω της καθίζησης της νότιας Πελοποννήσου και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας κατά το τέλος της εποχής των παγετώνων. Η στάθμη των υδάτων στο εσωτερικό του μεταβάλλεται ανάλογα με τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Η ξενάγηση μέσα στο επισκέψιμο τμήμα του σπηλαίου πραγματοποιείται με βάρκες. Πέρα από την ξεχωριστή ομορφιά των λιμνών του, το σπήλαιο έχει να επιδείξει πλουσιότατο λιθωματικό διάκοσμο με τους πολυάριθμους σταλακτίτες του να αναπτύσσονται σε πρωτότυπους σχηματισμούς.






Όταν βγήκαμε στην κυριολεξία στον έξω κόσμο πήραμε με μισή καρδιά τον δρόμο της επιστροφής .Στάση για φαγητό στην Αρεόπολη , καφέ στο Λουτράκι και τέλος . Ελπίζω να μας δοθεί και άλλη ευκαιρία για μια παρόμοια απόδραση μέχρι να αρχίσουν τα σχολεία .

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕ
ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

xristina είπε...

Αυτό πρέπει να ήταν ένα πολύ ωραίο ταξίδι!!! Το βλέπουμε και απο τις εικόνες και απο την περιγραφή. Καλησπέρα και πάντα έτσι.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Πολύ ωραίος γύρος σε μέρη καταπληκτικά και γεμάτα ιστορία.
Και σε μένα αρέσουν αυτά τα σύντομα ταξίδια σε πολλά μέρη. Ίσα που να μη μουχλιάζεις σε ένα μέρος.
Εγώ έχω να περάσω τον Ταΰγετο από τον καιρό που ο δρόμος Σπάρτη-Καλαμάτα ήταν χωματοπετρόδρομος φρικτός.
Να είστε καλά και σε άλλα με υγεία.
Καλό βράδυ.

Exagono είπε...

Βρε θηριο σε 3 μερες γυρισες τη μιση Ελλαδα.Σου ευχομαι να εχεις παντα διαθεση για μικρες αποδρασεις(απολαυσεις).
ΔΥΣΠΙΣΤΕ.ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟς ΔΡΟΜΟς ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΤΟ.ΣΠΑΡΤΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 57 ΧΙΛ.ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ.

Lila Xagorari είπε...

Πολύ ωραία περιγραφή του ταξιδιού σας!!
Την επόμενη φορά να περάσετε και από Αργολίδα!!!!!!!!

beelovers είπε...

αγαπητή ψαχασθενή καλός όρισες απο τις διακοπές σου.

χριστινάκι. Πράγματι ήταν υπέροχο ταξίδι μια και το ερχόμενο ΣΚ θα περιφέρομε στα μέρη σου που είναι εξίσου υπέροχα.

δύσπιστε . έχεις απόλυτο δίκιο , φυσικά ο δρόμος είναι ίδιος αλλά έχει την ομορφιά του

φόρι για μένα διακοπές σημαίνει χιλιόμετρα δεν είδες στην κρήτη 1800+

λίλα μου χάρηκα που γνωρίστηκα μαζί σας τηλεφωνικά και ελπίζω στο τέλους του μήνα να σας γνωρίζω και δια ζώσης

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Nα χέρεσαι την Κυρά και την οικογένεια και νά στε όλοι καλά και να συνεχείσεται κι άλλο τις διακοπές σας bill.

beelovers είπε...

κώστα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ

chaniabee είπε...

Ρε φιλαράκι!!!!! Εγώ αυτήν την διαδρομή την έκανα σε 7 μέρες και μόνο που δεν σάλταρα εγώ και τα μικρά μου!!! Και εσύ το έκανες σε 3 μέρες???? Σου βγάζω το καπέλο!!! Σου εύχομαι να έχεις πάντα την υγεία σου εσύ και η φαμίλια σου και να κάνεις πάντα όμορφα ταξιδάκια!!!!

markos aliprantis είπε...

Να χαίρεσαι την κυρά και όλη την οικογένεια.Πολύ ωραία μέρη τα έχω πάει παλαιότερα αλλά και φέτος.Όσο για την τρέλα των Ελλήνων εμείς δεν καλουπωνόμαστε με τίποτα.

beelovers είπε...

γειά σου Παντέλο , γειά σου Μάρκο

Αγνή είπε...

Πωπω!!!Αυτό είναι που λέμε τα είδα Όλα!!!

Πολύ μεγάλο ταξίδι σε 3 μέρες, μπράβο!!Αυτού του είδους τα ταξίδια αστραπή με πολλές στάσεις πραγματικά σε κάνουν να ξεφεύγεις, γιατί πρέπει να θυμάσαι πού είδες τι!

Και του χρόνου με υγεία! Εύχομαι καλό χειμώνα και πολλά χειμωνιάτικα ταξίδια. Να χαίρεσαι τη σύζυγο που γιόρταζε, το φοιτητάκι σου(καλή δύναμη), και το αγόρι που δεν ξέρω αν είναι κι αυτός φοιτητής ή μαθητής (καλή δύναμη και σε αυτό).

beelovers είπε...

Το δευτερο είναι κουκλίτσα. Γ γυμνασίου . Ευχαριστώ για το σχολιό σου καλό χειμώνα και σε εσένα αγνούλα

BUTTERFLY είπε...

Πηγες μεσα σε 3 ημερες σε τοσα αγαπημενα μερη! Μονεμβασια υπεροχη και το χωριο της μαμας μου, η Νεαπολη...και τοσα αλλα στην ομορφη Πελοποννησο!
Ξερεις, ο αρραβωνιαστικος μου ειναι απο ενα χωριο κοντα στη Θηβα.
Καλως σε βρηκα!

beelovers είπε...

BUTTERFLY ΚΑΛΌς ΌΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ . ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΛΕ ?(αδιάκριτος)

BUTTERFLY είπε...

Απο τον Αγιο Βασιλη, ενα μικρο ψαροχωρι, το ξερεις;

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ