ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ


Ένα χαρακτηριστικό των μελισσοκόμων είναι ότι αγαπούν την φύση .Φροντίζουν με την παρουσία τους την επιτήρηση των δασών που εργάζονται οι μέλισσες τους , επίσης οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούν να αυξήσουν τα μελισσοκομικά φυτά στις περιοχές που διαχειμάζουν τα μελίσσια τους με σκοπό την καλύτερη ανάπτυξή τους. Μελισσοκομικά φυτά υπάρχουν πολλά τα οποία μπορούνε να ευδοκιμήσουν στην χώρα μας . Εγώ διάλεξα μερικά που δίνουν αρκετή γύρη και μέλι σε περιόδους που τα μελίσσια ψάχνουν απεγνωσμένα να βρούνε για να αυξήσουνε τον πληθυσμό τους και όχι μόνο . Τώρα που ο καιρός είναι κατάλληλος πήρα ,δεντρολίβανα , λιγούστρα . χαρουπιές , ακακίες , δάφνες του Απόλλωνα και κουτσοπιές .Πήρα επίσης και μερικές τούγιες οι οποίες αν και δεν είναι μελισσοκομικά φυτά τα θέλω να τις βάλω από την μεριά του βοριά για να κόβουν τον αέρα . Έδωσα μερικά και σε έναν άλλο φίλο να φυτέψει και αυτός στα δικά του μελίσσια . Αν όλοι φυτεύουμε κάθε χρόνο μερικά φυτά τότε σε λίγα χρόνια θα έχουμε κοντά μας φυτά τα οποία θα βοηθούν τις μέλισσες μας να αναπτυχθούν αλλά και το περιβάλλον που περνάμε αρκετές ώρες θα γίνει περισσότερο ελκυστικό .

2 σχόλια:

İlhami Uyar είπε...

I congrulatıon for you those activities,certain forest ,enviroment and bee plants very important to bees,we must quard enviroment and grow different plant and woods.Best ishes ,have a good wörk.

molemou είπε...

πατριδα καλιμερα με την θηβα έχω σχεσισ είναι η κυρά μου από το κάστρο και έχω και συγγενή μεσα στην θηβα τον λενε ΜΑΝΟΛΗ ΣΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ, Ο ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΉΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ,ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΩΜΈΝΟ ΜΟΝΑΧΟ Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 10,30ΚΑΙ ΕΞΩ ΕΧΕΙ -10

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ