ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2009

Το ζύμωμα

Ο μελισσοκόμος δεν είναι μια εργασία που σε θέλει κάθε μέρα , αλλά όταν πρέπει να είσαι εκεί δεν υπάρχει περιθώριο αναβολής της εργασίας που πρέπει να κάνεις. Έτσι και εγώ αφού πέρασαν οι άγιες και χρονιάρες μέρες έβαλα μπροστά το σχέδιο παραγωγής ζυμαριού . Τα υλικά ζάχαρη (κρυσταλλική) 120 κιλά , γύρη 2 κιλά(έτσι για την γλύκα),σκόνη σκόρδο 150 γραμ. ,μέλι 15 κιλά(δικό μου), 1 κιλό χυμό πορτοκαλιού, νερό όσο πήρε , σακουλάκια για συσκευασία και τέλος διάλυμα κρυσταλλικής θυμόλης 1 ml για κάθε κιλό ζυμαριού (περίπου 140 ml ) .


Αρχίζουμε με την κοπή της κρυσταλλικής ζάχαρης σε άχνη . Δεν αγοράζουμε άχνη του εμπορίου διότι έχει μέσα άμυλο (για να μην σβολιάζει) που είναι τοξικό για την μέλισσα

Όλα τα υλικά για το μίγμα στο ζυμωτήριο και το αφήνουμε να ζυμωθεί καλά . Το νερό το προσθέτουμε λίγο-λίγο για να μην μπούμε σε περιπέτεια (δηλ. να γίνει το ζυμάρι πολύ ρευστό ).




και να το αποτέλεσμα.

7 σχόλια:

Περικλής ο πατεντιάρης είπε...

Γεια σου Βασίλη!
Το ¨ μανίκι¨ είναι αυτό που δεν έδειξες, η συσκευασία!
Το ζυμωτήριο είναι από φούρνο ψωμιού, τριφασικό; Δικό σου;
Αν είχες και λίγη γύρη να ρίξεις μέσα, θα ήταν τέλεια!

b. kalamiotis είπε...

ναι απο φούρνο είναι . έριξα και γύρι μέσα ξέχασα να το γράψω

melisettas είπε...

βασικακη ολο κολπα εισε?
ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟ ΣΤΟ ΚΙΛΟ

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

Φίλε Βασίλη δυστυχώς δεν θα μπορέσω να έρθω στην συνάντηση της Θήβας.
Ζητώ συγνώμη,θα εξηγήσω αργότερα.
Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις.

alex είπε...

Μπράβο Βασίλη ωραία συνταγή παρατηρήσεις το σκόρδο τα 150 γραμ. δεν είναι λίγο? και το πορτοκάλι γιατί μπαίνει για το άρωμα?

trikalinos είπε...

Ετσι μπράβο Βασιλάκη μου,να σε βλέπω και λίγο αλευρωμένο από την άχνη.Ωραίο το ζυμωτήριο,δικό σου;Να μας δείξης και την συνέχεια με την συσκευασία που κάνης.

trikalinos είπε...

Τι έγινε με την συνάντηση των Bloger που κανόνιζες;

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ