Η δικιά μου πρόταση για την βαφή των κυψελών
Αφού κάναμε την σωστή επιλογή του προμηθευτή μας πρέπει το υλικό που έχουμε να το επεξεργαστούμε ανάλογα για να έχει αντοχή στις καιρικές συνθήκες.
Πρώτο και ουσιαστικό μέλημα είναι να τις αφήσουμε μερικές μέρες να στεγνώσουν τα ξύλα καλά . Μετά είναι το καλό στοκάρισμα . Εγώ έβαλα κόλλα και πριονίδι από το τριβείο. Κάψιμο των ρόζων με φλόγιστρο . . Και αφού στέγνωσε καλά τις έτριψα με γυαλόχαρτο NO 80...
Δεύτερον πέρασα ένα συντιριτικό ξύλου άχρωμο που δεν αφήνει το ξύλο να πιάσει σαράκι . Ελαφρύ τρίψιμο με το χέρι και πέρασμα με μίνιο.
Τρίτον έλεγχο και πιθανόν στοκάρισμα σε σημεία που ο στόκος δεν έπιασε καλά , ελαφρύ τρίψιμο με το τριβείο με γυαλόχαρτο Νο 120 και πέρασμα με λαδομπογιά νερού τόσα χέρια όσα ανάλογα με το χρώμα χρειάστηκαν για να στρώσουν.
Σημεία ιδιαίτερης προσοχής και προσωπικές διαπιστώσεις
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στις ενώσεις και στους ρόζους. Προτίμησα λαδομπογιές νερού διότι μετά από δικές μου παρατηρήσεις διαπίστωσα ότι οι κυψέλες που βάφτηκαν με αυτές αντέχουν στις καιρικές συνθήκες και δεν ξεφλουδίζουν όπως οι άλλες που βάφτηκαν με κοινές λαδομπογιές με νέφτι
ο νους δεν επιτρέπει πράξεις αυτοχειρίας…
Πριν από 3 ώρες
5 σχόλια:
Βασιλη σευχαριστουμε για τις πολυτιμες πληροφοριες.Ερωτηση,η βαφη μπορει να γινει με πιστολι αντι για πινελο?
φυσικά εάν υπάρχουν τα εργαλεία
ΣΩΣΤΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
http://cardiffmiller.com/pubs/buyvalium/#drug buy valium from trusted pharmacy - valium 5 mg
Δημοσίευση σχολίου