ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Βάμμα πρόπολης : Σε ποιά προβλήματα υγείας μπορεί να μας βοηθήσει;

Πρόπολη

Η πρόπολη είναι ένα από τα προϊόντα της μέλισσας, πέρα από τη γύρη, το κερί, τον βασιλικό πολτό και το μέλι. Πρόκειται για μία κολλώδη ουσία, την οποία συλλέγουν οι μέλισσες και την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη και διάφορα ένζυμα. Από αυτές τις προσμίξεις δημιουργείται μία πάστα, την οποία χρησιμοποιούν για απολύμανση και στεγανοποίηση της φωλιάς τους. Είναι αδιάβροχη και περιορίζει την πρόσβαση ξένων εισβολών, ανεξαρτήτως μεγέθους. Κρατά μακριά τόσο τα μικρόβια και τα βακτήρια, όσο και τα μυρμήγκια και τα ποντίκια. Παρ’όλα αυτά, οποιοσδήποτε εισέλθει μέσα στο μελίσσι, θανατώνεται. Επειδή η μεταφορά του πτώματος είναι αδύνατη, η πρόπολη χρησιμοποιείται για να το βαλσαμώσει, ώστε το περιβάλλον να διατηρηθεί καθαρό και αποστειρωμένο. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρητίνη, κερί, αιθέρια έλαια και γύρη, ενώ συμπληρωματικά, περιλαμβάνει και αρωματικές ουσίες, σάκχαρα, βάλσαμα, τερπένια κ.λπ. Συμβάλλει στην επούλωση τραυμάτων, διαθέτει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και χρησιμοποιείται στην κοσμητολογία.


 Το βάμμα πρόπολης είναι ένα αλκοολούχο διάλυμα από καθαρό οινόπνευμα και πρόπολη. Σε διάρκεια περίπου 6 εβδομάδων, τα ενεργά συστατικά της πρόπολης διαλύονται στο οινόπνευμα και δημιουργείται το βάμμα. Έχει καστανοκόκκινο χρώμα και αποτελεί ιδανικό φυσικό αντιβιοτικό. Πράγματι, το βάμμα πρόπολης είναι ένα απόλυτα φυσικό ελιξίριο προστασίας του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και έχει αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή και αντισηπτική δράση. Χρησιμοποιείται στη σύγχρονη εναλλακτική ιατρική ως τονωτικό και δεν είναι τυχαία γνωστό και ως «το αντιβιοτικό της φύσης».



Οφέλη

Επιστημονικές μελέτες, τα τελευταία χρόνια, έχουν δείξει τα οφέλη της πρόπολης για τον άνθρωπο, και το βάμμα πρόπολης αποτελεί την πιο εύχρηστη μορφή της. Αναλυτικότερα:

Αποτελεί φυσικό αντιβιοτικό

Έρευνες αποδεικνύουν, ότι το βάμμα πρόπολης διαθέτει ισχυρή αντιβιοτική δράση και μπορεί να αποτελέσει μια ασφαλή επιλογή για την καταπολέμηση των μικροβίων και των βακτηρίων. Πρόκειται για μια πολύ καλή πηγή που προσφέρει ανοσία, θωρακίζει τον οργανισμό και αντιμετωπίζει τις μολύνσεις. Ταυτόχρονα, το «αντιβιοτικό της φύσης» έχει αναλγητική δράση και επιταχύνει την διαδικασία της επούλωσης. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή, καταπολεμά τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, την γρίπη, το κρυολόγημα και τις μυκητιάσεις, ενώ ανακουφίζει από διαταραχές του πεπτικού συστήματος. Τα πλεονεκτήματα της πρόπολης σε αντίθεση με τα κοινά αντιβιοτικά, όπως πενικιλίνη, στρεπτομυκίνη ή τεραμυκίνη, είναι πολλά. Κατά κύριο λόγο, στις μέρες μας γίνεται κατάχρηση των φαρμάκων, με αποτέλεσμα να παύουν να είναι λειτουργικά. Ο ανθρώπινος οργανισμός συνηθίζει στις δραστικές ουσίες των αντιβιοτικών και έτσι τα βακτήρια γίνονται πιο ανθεκτικά. Το βάμμα πρόπολης αποτελεί μια εναλλακτική λύση, προκειμένου να περιοριστεί η άσκοπη χρήση φαρμάκων. Επιπλέον, αν και πολλά αντιβιοτικά παρουσιάζουν παρενέργειες σε μερικούς ανθρώπους, η πρόπολη φαίνεται να επιδρά μόνο θετικά.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η υψηλή δραστικότητα που έχει το βάμμα πρόπολης επιδρά σημαντικά στην υγεία του ανθρώπου. Το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται και ο οργανισμός θωρακίζεται ενάντια στις λοιμώξεις. Το προϊόν περιέχει περισσότερες από 300 διαφορετικές ουσίες, ενώ τα φλαβονοειδή, που είναι υπεύθυνα για τον μηχανισμό του ανοσοποιητικού, καταλαμβάνουν περίπου το 50%. Ταυτόχρονα, αυξάνει την παραγωγή ιντερφερόνης και προκαλεί τόσο κυτταρική, όσο και χημική ανοσία. Ως αποτέλεσμα, το ανοσοποιητικό ισχυροποιείται και επισπεύδεται η κυτταρική αναγέννηση. Ο εκφυλισμός των κυττάρων αναστέλλεται και προλαμβάνονται ακόμα και σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος.

Διατηρεί την στοματική υγεία

Κατά την αρχαιότητα, η πρόπολη χρησιμοποιούνταν ως απολυμαντικό. Το βάμμα πρόπολης χρησιμοποιείται και αραιωμένο σε 2 μέρη νερού ως στοματικό διάλυμα και συμβάλλει στην διατήρηση της στοματικής υγείας. Έχει αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και αντιικές ιδιότητες, και βοηθάει στην αντιμετώπιση της ουλίτιδας, της περιοδοντίτιδας και άλλων οδοντιατρικών προβλημάτων.

Είναι φυσικό αντιαλλεργικό και αντιοξειδωτικό

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές δράσεις που περιλαμβάνει το βάμμα πρόπολης είναι και η αντιισταμινική. Το προϊόν είναι γνωστό αντιοξειδωτικό και η χρήση του ανακουφίζει από αλλεργικά συμπτώματα, όπως η ρινίτιδα, η φαγούρα κλπ. Σε συνδυασμό με γύρη, επιταχύνει την υποχώρησή τους και οδηγεί στην σταδιακή ανοσοποίηση. Παράλληλα, προστατεύει αποτελεσματικά την βιταμίνη C από την οξείδωση.

Προστατεύει το δέρμα

Συχνά η επιδερμίδα μας υποφέρει από ακμή, σπυράκια και διάφορες φλεγμονές, με αποτέλεσμα να είναι θαμπή. Το βάμμα πρόπολης παρέχει σημαντικά οφέλη στην υγεία του δέρματος, χάρη στην αντιφλεγμονώδη και αντιική του δράση. Συμβάλλει στην καταστολή των ενζύμων που προκαλούν τις φλεγμονές και διεγείρει τα μακροφαγικά κύτταρα, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Έτσι, οι πόροι αποσυμφορούνται, το δέρμα καταπραΰνεται και αποκτά τη χαμένη λάμψη του. Οι αντισηπτικές και επουλωτικές του ιδιότητες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε περιπτώσεις εγκαυμάτων, πυοδερματίτιδας αλλά και έρπητα. Επιπλέον, προάγει την κυτταρική ανάπτυξη και επιδρά θετικά ακόμη και σε περιπτώσεις αλωπεκίας.



Δοσολογία

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε το βάμμα πρόπολης σε συνδυασμό με άλλες ουσίες για να επωφεληθούμε από τα πλούσια στοιχεία του. Για παράδειγμα, το διάλυμα από βάμμα και αλατόνερο χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας, φαρυγγίτιδας ή σε οδοντιατρικές ασθένειες. Σε αυτή την περίπτωση, συστήνονται μπουκώματα από αυτό, σε αναλογία 1:10. Το ίδιο διάλυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην ιγμορίτιδα, κάνοντας αναρρόφηση από τη μύτη. Ακόμη, σε περίπτωση ωτίτιδας μπορείτε να αραιώσετε λίγο βάμμα πρόπολης σε χλιαρό νερό, σε αναλογία 1:1, να βουτήξετε λίγο βαμβάκι και στη συνέχεια να το τοποθετήσετε στο αυτί σας. Εάν υποφέρετε από αναπνευστικές ασθένειες μπορείτε να προσθέσετε μια σταγόνα από το βάμμα, σε 5 ml από χλωριούχο νάτριο, ή και απευθείας, και να το εισπνεύσετε. Επιπλέον, για τόνωση και ευεξία, μπορείτε να προσθέσετε περίπου 15-20 σταγόνες βάμματος σε λίγο γάλα ή νερό. Αυτό θα βοηθήσει και στην ανακούφιση από γαστρεντερικά προβλήματα. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε την επουλωτική δράση του βάμματος, γι’αυτό και το χρησιμοποιούμε απευθείας ως λοσιόν, σε διάφορες βλάβες του δέρματος, είτε είναι ανοιχτές πληγές, είτε μυκητιάσεις, είτε έρπητας. Παρόλα αυτά, σε περιπτώσεις ασθενειών, μην αμελήσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ώστε να έχετε σωστή διάγνωση και να επωφεληθείτε από το προϊόν στο 100%.

πηγη: http://toavriotisygeias.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Your Affiliate Money Printing Machine is ready -

Plus, making money with it is as easy as 1---2---3!

This is how it all works...

STEP 1. Input into the system which affiliate products you want to push
STEP 2. Add PUSH BUTTON traffic (this ONLY takes 2 minutes)
STEP 3. Watch the system grow your list and up-sell your affiliate products for you!

So, do you want to start making money??

Click here to start running the system

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ