ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

σε λιγα χρονια δεν θα υπαρχει καθαρο κερι

                                             ολα εν σοφια Εποίησε
το  μονο που δεν εποιησε με σοφια τελικα ειναι ο ανθρωπος αλλα σε αυτον εδωσε το νου  να το χρησιμοποιησει  για το καλο του μια και τον εποιησε κατ΄εικονα και καθ΄ομοιωσιν Του. του   εδωσε εναν υπεροχο πλανητη  και αυτος τον καταντησε σκουπιδοτοπο με τις δηθεν τεχνολογικες επαναστασεις.
Εποιησε την μελισσα για την  γονιμοποιηση των φυτων και την συλλογη του νεκταρος . σε αυτην εδωσε και ενα μεγαλο χαρισμα , την εκανε αρχιτεκτονα την εμαθε να χτιζει τις κεριθρες της , να αξιοποιει τον χωρο οπως κανεις αλλος , αλλα την εκανε και πολιτικο μηχανικο μια και η κεριθρα της εχει την δυνατοτητα να συγκρατει μεσα της  μελι , πολλες φορες πολλαπλασιο του βαρους του. μια κερυθρα 120-130 γραμ μπορει να εχει μεχρι και 4 κιλα μελι μεσα της αν και το στο βιβλιο ρεκορ γκινες υπαρχει απο τις 02 Νοεμβρίου 2003 (10Kg και 8gr) και 30 Αυγούστου 2007 (10,4 kg), στον κ. Αργύρη Κόσκο από το Κιάτο Κορινθίας . Το κερι στους αιωνες ειχε πολλες χρησεις μεχρι που η τεχνολογικη επανασταση εφερε την ΠΑΡΑΦΙΝΗ  ενα προιον πετρελαιου αλλα και σημερα υπαρχει και φυτικης προελευσης . Τα κερια στην εκκλησια αλλαξαν , τα κασερια και τις γραβιερες δεν τις βουτανε σε πλεον καθαρο κερακι ( εχω παιδικες μνημες απο αυτο ) αλλα σε παραφινη , ο λογος σιγουρα τον ειχει βρει   ο Αγιος Παισιος  και ελεγε <<αλλαξαμε τα κερια του Θεου με παραφινη γιατι παρα ( λεφτα) αφηνει >>  και θα μπω στο θεμα μας . Το τελευταιο  διαστημα γεμισε τι ιντερνετ με κεριθρες  με ποσοστο παραφινης ( φυτικης προελευσης λενε) γιατι ειναι πιο φτηνες απο αυτες που τοσα χρονια δουλευαμε με καθαρο κερακι μελισσας ( οχι πως δεν εβαζαν μεσα παραφινη στα κρυφα),
αντε λεω εγω να αγορασουμε αυτες μια και οσοι παραγουν κεριθρες μας βαζουν καλα το χερι στην τσεπη μας (παρολο που το κερι δεν αυξηθηκε η τιμη του )  με προσχημα οτι υπαρχει ελλειψη κεριου και ανεβηκε πολυ η ζητηση. Ως εδω ολα καλα και εγω ο βλακας ρωταω σε 2-3 χρονια που θα αρχισουμε να λιωνουμε αυτες τις κεριθρες με την φυτικη παραφινη τι θα γινει? Να σας πω εγω ακομη μια φορα αυτος που ο Πλαστης του , του εδωσε μυαλο δεν το εβαλε να σκεφτει τι καταστροφη θα φερει με αυτη την ενεργεια . Τα κερακια ολα θα εχουν μεσα παραφινη ειτε θελουμε ειτε οχι .  Θα τα παμε για λιωσιμο και αυτο θα γυρισει παλι σε εμας. Και οπως με τα φαρμακα ετσι και με τα κερια ο τελικος χαμενος θα ειναι η μελισσα που ολοι εμεις διαρρηγνυουμε τα ιματια μας λεγοντας οτι την αγαπαμε και θελουμε το καλο της . Ο μονος τροπος αντιστασης ειναι να μην αγοραζουμε αυτα τα τερατουργηματα και ας δωσουμε σε αυτο το υπεροχο εντομο τουλαχιστον το κερι του πισω μια και του κλεβουμε την τροφη και του βαζουμε ενα ακομη τεχνολογικο θαυμα την ζαχαρη.
Ας δωσουμε μερικα λεπτα του ευρω παραπανω για κεριθρες με αγνο κερι μελισσας , πιστευω οτι παλι σε εμας θα βγει το κερδος τελικα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ