ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Γιατι ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίζουμε

Με απλά λόγια:
ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ/ΛΕΥΚΩΝ/ΑΚΥΡΩΝ, ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Με ανάλυση:
Πολλοί αγανακτισμένοι ψηφοφόροι αποφασίζουν να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό ή ακόμα και να μην πάνε στις κάλπες, με σκοπό να ‘’τιμωρήσουν’’ τα μεγάλα κυρίως κόμματα, ως υπεύθυνα για την κατάντια της χώρας.
Στην πραγματικότητα αυτό είναι το μεγαλύτερο ΔΩΡΟ που μπορούν να κάνουν στα δύο μεγάλα κόμματα. Στις παρακάτω γραμμές θα εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται, ώστε να μην έχει κανείς αμφιβολία, γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕνα υπάρχει μεγάλο ποσοστό Λευκών/Άκυρων/Αποχής, ώστε να αυξήσουν τα δικά τους ποσοστά.
1 - Αν υποθέσουμε ότι το σύνολο των ψηφοφόρων είναι 100 (ποσοστό 100%)
2 – Με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, για να σχηματίσει ένα κόμμα αυτοδύναμη κυβέρνηση, χρειάζεται να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 42% από τα ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια. Να το ψηφίσουν δηλαδή στο παράδειγμά μας 43 άτομα.
3 - Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν μια σταθερή βάση ψηφοφόρων (κομματόσκυλα που θα τα ψήφιζαν ακόμα και αν γύριζε η γη ανάποδα, της τάξης του 20% περίπου το κάθε ένα. Με αυτά τα δεδομένα, όποιο κόμμα κατορθώσει να πείσει άλλους 23 ψηφοφόρους να το ψηφίσουν,συγκεντρώνει το ποσοστό που απαιτείται και σχηματίζει κυβέρνηση.
4 – Αν τώρα από τους 100 ψηφοφόρους του συνόλου, οι 25 δεν πάνε να ψηφίσουν, έχουμε αποχή 25%.
5 - Από τους 75 που πάνε στις κάλπες:
Α -οι 8 ψηφίζουν λευκό
Β- Οι 7 ζωγραφίζουν μία μούντζα στο ψηφοδέλτιο πριν το ρίξουν (άκυρο).
Έχουμε λοιπόν ποσοστό 15% λευκά/άκυρα
6 - Αυτό σημαίνει ότι τα έγκυρα ψηφοδέλτια είναι 60 από τα 100 άτομα του συνόλου.
7 - Το 42% του 60 είναι 26. Οι 20 οπαδοί του κάθε κόμματος θα τα ψηφίσουν ότι και αν γίνει.
Επομένως,όποιο κόμμα μαζέψει ΜΟΝΟ άλλες 6 (ολογράφως ΕΞΙ) ψήφους σχηματίζει κυβέρνηση!
8 - Στην περίπτωση δηλαδή, που δεν έχουμε αποχη/λευκά/άκυρα, το πρώτο κόμμα χρειάζεται να πείσει 23ακόμα ψηφοφόρους να το ψηφίσουν,
ενώ στη δεύτερη περίπτωση με ποσοστό 25% αποχή και 15% λευκά/άκυρα, χρειάζεται μόνο 6!
ΔΗΛΑΔΗ:
ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ/ΛΕΥΚΩΝ/ΑΚΥΡΩΝ, ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
Πόσο λιγότερες;
Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι για το 2009 ήταν 9.933.385.
1 - Το 42% αυτών είναι 4.172.022.
2 - Με τα ποσοστά του προηγούμενου παραδείγματος 25% αποχή και 15% λευκά/άκυρα το 42% γίνεται 2.503.213 !!!
3 -Δηλαδή το πρώτο κόμμα χρειάζεται να μαζέψει 1.668.809 λιγότερες ψήφους!!!
(Στην πράξη λόγω του εκλογικού συστήματος – κατανομή εδρών, εκλογικές περιφέρειες κλπ.– είναι ακόμα λιγότερες!!!)
Σκεφτείτε το λοιπόν ξανά όσοι σκέφτεστε να ρίξετε λευκό, άκυρο ή να μην ψηφίσετε καθόλου !
Εκτός αν δεν σας πειράζει να αποφασίσουν 2 εκατομμύρια οπαδοί του ενός ή του άλλου κόμματος, ΠΟΙΟΣ θα κυβερνήσει τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων!
Πώς να εκφράσετε τη διαμαρτυρία σας;
Ψηφίστε οποιοδήποτε μικρό κόμμα ! Aν αυτό το κόμμα έχει ελπίδες και καταφέρει να μπει στην κοινοβουλευτική ομάδα που απαρτίζει τους 300 ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !
Μη δώσετε κι άλλη ευκαιρία στους ανεπάγγελτους, με μόνο προσόν το όνομα του πατέρα ή του θείου τους, να σας εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά, για να ικανοποιήσουν τους χρηματοδότες και τους φίλους τους.
Δώστε στη βουλή τη δύναμη που πρέπει να έχει. Τη δύναμη να εκπροσωπεί όλες τις κοινωνικές τάξεις!
Εκτός αν είσαστε πολυεκατομμυριούχος εργολάβος δημοσίων έργων, οπότε ψηφίστε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή και τίποτα απολύτως.
Δεν έχει σημασία τι θα διαλέξετε, το ίδιο είναι.
========================================================================================================================
Μετά από τα παραπάνω θέλω να εκφέρω και την άποψή μου την οποία γράφω ξεχωριστά για να μην δικαιολογήσει κανείς την μαθηματική πραγματικότητα ως ‘’άποψή μου’’ μόνο και μόνο επειδή το κομμάτι της άποψής μου ακολουθεί εννιαίο με τα παραπάνω δεδομένα.
Τα ανωτέρω μου έχουν γίνει συνείδηση , εχω καταλάβει την βαρύτητα της ψήφου και βλέπω πλέον γιατί τα 2 μεγάλα κόμματα λένε με τόση ευλάβεια ότι ‘’ακούνε’’ και ‘’διαβάζουν’’ με ενδιαφέρον ‘’το μεγάλο μήνυμα της αποχής’’.
Έχω ανοίξει τα μάτια μου και βλέπω γιατί τα 3-4 μεγάλα κανάλια με τα πράσινα και μπλε φερέφωνά τους αναδεικνύουν την σημαντικότητα του μηνύματος της αποχής!
‘’Μεγάλο μήνυμα για τα 2 κόμματα’’,’’ σημαντικό μήνυμα έστειλαν οι πολίτες με την αποχή’’ , ‘’λευκό διαμαρτυρίας’’ , ‘’αποχή με νόημα’’ , ‘’μήνυμα με πολλούς αποδέκτες’’….
ΤΟ ΑΠΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ ! Η ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ! ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ !
ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 !
Και ο τηλεκαθοδηγούμενος ‘’απέχων’’ στον καναπέ του το βράδυ να δει με ικανοποίηση τα EXIT POLL μετά τις εκλογές !
Και ο τηλεκαθοδηγούμενος ‘’απέχων’’ να χαίρεται που τα κανάλια του δίνουν εύσημα για την βλακεία του!
Και ο τηλεκαθοδηγούμενος ‘’απέχων’’ να παίρνει ικανοποίηση που ο τηλε-τελάλης των 8 θα του πει ‘’μπράβο παιδαρά μου τους έδωσες και κατάλαβαν με το 30% αποχής!’’
Και ο τηλεκαθοδηγούμενος ‘’απέχων’’ να ενθουσιάζεται που τους έκανε τα μούτρα κρέας!
Θα με βιάζουν 4 χρόνια τώρα μετά από αυτό που τους έκανα??? Δεν μπορεί!
Έδωσα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΑΠΩΝ ! ! ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ!
ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΧΑΙΒΑΝΙ ΜΟΥ!!
ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ! ! !
ΣΕ ΕΣΕΝΑ που κοιμάσαι με τα τσαρούχια και στέλνεις μηνύματα με αναπάντητες!!!
ΣΕ ΕΣΕΝΑ που έχεις φάει το παραμύθι του λευκού και του άκυρου !!!
ΣΕ ΕΣΕΝΑ που έχεις οικειοποιηθεί αμάσητο το μίασμα της απάθειας και της αποχής σαν μήνυμα ή ακόμα και σαν πολιτική στάση!!!!
ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ!!!
Στη χώρα που όσους δεν συμμετείχαν στα κοινά του δήμου τους λέγανε αχρείους , δηλαδή αχρείαστους-άχρηστους πολίτες!!!
Και φτάνεις να λες στον διπλανό σου να ψηφήσει και να σου λέει:
Γιατί αυτοί που ψηφίζουν κάνουν κάτι περισσότερο από εμένα?
Τους δείχνεις με αποδείξεις , με μαθηματικά ότι δεν βοηθάνε και σου λένε… ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ!!!
ΟΥΤΕ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ !!!
ΚΟΙΜΑΑΑΑΑΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ!!! ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΓΑΜΕ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟΧΑΥΝΩΝΕΙ!!!
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ ΛΕΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ , ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΟΙΜΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΥΠΝΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΛΕΥΡΟ!!!
Κάπου, κάπως αλλιώς , κάποιος άλλος, με άλλο τρόπο, σε άλλο τόπο, σε άλλο χρόνο…!!
Και για όσους ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ότι δεν τους εκφράζει κάτι, ότι ο τάδε είναι κουμούνι , ο άλλος είναι φασίστας, ο άλλος είναι κωότούμπας, ο παραπέρα είναι αλλιώς έχω να πω το εξης:
Όταν γεμίσει η καπότα ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ! Δεν κρατάμε την ίδια επειδή φοβόμαστε ΜΗΠΩΣ σπάσει η επόμενη ! ! !
ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΡΕΘΕΙΤΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ???
Κάθε 4 χρόνια έχετε να κάνετε το πιο μικρό και ούτε αυτό δεν κάνετε! Τουλάχιστον μην συμμετέχετε σε συζητησεις , μην παραπονιέστε , μη λέτε τίποτα, κοινώς ΝΑ ΑΠΕΧΕΤΕ!
Αφού δεν ψηφίζετε κάποιο κόμμα ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ !
ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΕΙΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ! ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΙ !
mybike.gr

8 σχόλια:

yannis είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση και σωστή!!

evangelos naxios είπε...

Αγαπητε Βασίλη ωραίο θέμα έχεις....εγω θα διαφωνισω με τον Γιάννη και τον συγγραφέα και θα το αιτιολογήσω.
Την μία φορά άκουσα τον Κώστα ότι θα βάλει φυλακή τους κλέφτες........και θα επανιδρύσει το κράτος..........αποτέλεσμα....παπαριές.
Γνωρίζω τον Γιωργάκη επιστρέφοντας από Νάξο,του τα λέω.....του λέω μισώ τους πολιτικούς γιατί είναι ψεύτες,κλέφτες..........μου λέει δεν είμαστε όλοι ίδιοι,του λέω όταν γίνεις και εσυ πρωθυπουργος θα κάνεις τα ίδια και χειρότερα.......μιλάγαμε αρκετές ώρες,συνεχείσαμε και μετά.....έγινα και φίλος του κόμματος,μου λέει θα βάλω τους κλέφτες φυλακή,θα κάνω επανεκίνηση της οικονομίας.......αποτέλεσμα,μακάρι να τα βλέπω στον ύπνο μου να μην είναι αλήθεια αυτά που ζεί ο λαός.........μισθός των ψηφοφόρων,εάν δεν είσαι άνεργος 700 ευρώ και από αυτα χαράτσια,ακρίβειαααααα....... μισθοί των πολιτικών όλων των γαμημένων χιλιααααααααααααααααααδες ευρω,και έρχεσθε φίλοι μου ο αρθρογράφος και ο Γιάννης και μου λέτε να πάω να ψηφίσω κάποιον γαμημένο με άλλο όνομα....παίζει ρόλο το όνομα του πούστη????????

Γιάννης 68 είπε...

Καλησπέρα και από μένα. Μπαίνω κατ' ευθείαν στο θέμα λέγοντας ότι οι αριθμοί μας λένε την αλήθεια είτε μας αρέσει είτε όχι. Ο συγγραφέας τονίζει πως η χειρότερη λύση που έχουμε είναι να πάμε εκδρομή εκείνη την ημέρα των εκλογών, ή να ρίξουμε άκυρο/λευκό. Αν ακολουθήσουμε την τάση της αποχής και του άκυρου, απλά ακυρώνουμε την υπόστασή μας. Ο λόγος είναι απλός: ο εκλογικός νόμος θεωρεί ότι οι ψήφοι από τις οποίες βγαίνει το ποσοστό του κάθε κόμματος είναι μόνον οι έγκυρες. Άρα όταν με πείθουν να μην καταθέσω ΣΩΣΤΑ την ψήφο μου, είναι απλά για να μπορούν να διατηρούν την κατάσταση αυτή και να μην αλλάζει τίποτα. Δεν έχει σημασία τι θα ψηφήσεις αλλά ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΙΣ. Αυτό είπε ο συγγραφέας με απλά λόγια (η απλά μαθηματικά). Εμείς πρέπει να μην "τυφλωνόμαστε" από την πίκρα μας αλλά να σκεφτούμε. Στο τέλος τέλος της γραφής αυτό πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας: την ήρεμη και ώριμη σκέψη.

explore.bees είπε...

Βασίλη καλησπέρα . Συμφωνώντας με τον Ευάγγελο στο ότι όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη (για να μην τους χαρακτηρίσω και εγώ όπως ο Ευάγγελος )προσθέτω ότι όταν θα πλησιάζει η ώρα της ψήφου πολλά απο αυτά που γράφουμε σήμερα θα έχουν ξεχασθεί . Θα βρεθούν μετά ,, πολλοί,, που θα πουν ¨μαζί τα φάγαμε ¨ και θα ρίχνουν το βάρος στον λαό που πίστεψε και τους ψήφισε .
Τέλος έχω διαφορετική άποψη στο αν πρέπει να συνχαιουμε , το λευκό ,με τό άκυρο ,και το δεν πάω καθόλου να ψηφίσω .

Με τον ένα η τον άλλο τρόπο η εναλλαγή των οικογενειοκρατιών θα συνεχισθεί γιατί πλέον έχουν βρει και άλλους τρόπους εδραίωσης (βλέπε ψήφους αλλοδαπών)

Για να δούμε.

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα είμαι νέος μελισσοκόμος, νεαρής ηλικίας. ερασιτέχνης.Σας παρακαλώ πολύ , όταν η χούντα αποφασίσει να σας ξαναδώσει το δικαίωμα να ψηφίσετε.. όταν αυτή αποφασίσει..το πότε και το πως... τότε μην με αφήσετε μόνο μου στη κάλπη , θέλω να φτάσω τα 40 και να τα 100σταρισω,να κάνω παιδιά και εγγόνια, να τους μάθω να στέκονται στα πόδια τους χωρίς να υποκλίνονται σε κανένα, προδότη,να μη λερώνουν τα βρακιά και να διαβιώνουν με ήθος, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και εντιμότητα, κάντε το αυτονόητο-αυτό που γέννησε αυτή η χώρα..την Ψήφο-τη Δημοκρατία!Ευχαριστω. Γεράσιμος.

Γιάννης 68 είπε...

Καλησπέρα και πάλι από μένα.
Είναι περίεργο σε ένα μελισσοκομικό site να ανταλλάσσονται απόψεις πολιτικές (ναι πολιτικές είναι αυτές οι απόψεις και όχι κομματικές). Με κάποιον τρόπο όμως όλα συνδέονται μεταξύ τους.
Ας ξεκινήσω με κάτι που βίωσα στο πρόσφατο φεστιβάλ μελιού. Ομολογώ ότι η γενική εμφάνιση με απογοήτευσε και προσωπικά θεωρώ ότι υστερούσε κατά πολύ σε σχέση με εκείνο πριν από δύο χρόνια. Θα σας περιγράψω όμως αυτό που μου έκανε την χειρότερη εντύπωση (η οποία τελικά φαίνεται ότι μας χαρακτηρίζει). Παρατήρησα ότι σε πολλά σημεία πουλιούνταν μέλια διαφόρων γεύσεων μεταξύ αυτών και ελάτης Βυτίνας. Φθάνοντας σε ένα περίπτερο από τα πολλά και συνομιλώντας με μια συμπαθέστατη κατά τα άλλα κυρία, την ρώτησα και αυτή για τι είδους μέλια είχε. Μου απαρίθμησε τα μέλια της και όταν την ρώτησα αν έχει έλατο (παρεμπιπτόντως ήταν από την Πελοπόννησο), μου απάντησε ότι δεν έχει και μάλιστα όποιος ισχυρίζεται ότι έχει φέτος τέτοιο μέλι είναι ΨΕΥΤΗΣ. Μάλιστα ΨΕΥΤΗΣ.
Το τονίζω γιατί και εκείνη το τόνιζε. Ισχυρίστηκε ότι όποιος πουλάει μέλι έλατο Βυτίνας φέτος είναι απατεώνας. Μάλιστα ένα πάγκο παραπέρα πουλιόταν έλατο Βυτίνας!!! Ας μην αναφέρω πόσοι "συνάδερφοί" της ήταν στην έκθεση με αυτό το προϊόν.
Φυσικά έφυγα και δεν έχασα άλλο χρόνο εκεί. Κατά την άποψή μου αν ήθελε να τονίσει κάτι αυτή η κυρία για την ποιότητα των μελιών της θα έπρεπε να μην καταδικάζει χωρίς στοιχεία τους άλλους, (υπάρχουν φορείς που είναι υπεύθυνοι για τις πιστοποιήσεις των προϊόντων μας και στους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τις καταγγελίες μας αλλά και να δεχόμαστε τους ελέγχους αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι) και στο τέλος τέλος της γραφής, θα μπορούσε πολύ άνετα να διαφημίσει τα προϊόντα της, λέγοντας πως στην έκθεση και στα βαζάκια της, βάζει μόνον πιστοποιημένα περιεχόμενα και ότι, επειδή ίσως ήταν ιδιαίτερη η χρονιά φέτος, δεν ρισκάρει το όνομά της με αμφιλεγόμενο προϊόν.
Κύριοι, προσπαθούμε να αναδειχτούμε μέσα από την καταδίκη του άλλου και όχι μέσα από τον δικό μας αγώνα. Ο καλύτερος τρόπος είναι οι φωνές και η διασπορά φημών για τον υποβιβασμό των άλλων και όχι μέσα από τα λίγα όργανα που μας έχει δώσει το ίδιο το κράτος, με αποτέλεσμα μάλιστα και αυτά πλέον να αξιώνονται. Πανηγυρίζουμε τα μετάλλια γιατί βρεθήκαμε στο βάθρο όταν ο αντίπαλος στραβοπάτησε και έπεσε. Πανηγυρίζαμε και εκτελέσαμε από τους ακριβότερους ολυμπιακούς αγώνες με δανεικά και τώρα δεν θέλουμε να πληρώσουμε αυτά που μας αναλογούν. Ρίχνουμε στους "άλλους" τις ευθύνες για την κατάστασή μας. Αν μας πιάσουν για τροχαία παράβαση θα πάμε να την "σβήσουμε" γιατί αν δεν το κάνουμε θα είμαστε τα ¨κορόιδα που πληρώνουν". Δεν βαριέσαι αδερφέ, άσε θα πάνε άλλοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Όσο αγαπητοί μου φίλοι (που δεν με ξέρετε και δεν σας ξέρω) δεν αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του δεν θα αλλάξει τίποτε. Αν το ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ πραγματικά θα διαπιστώσετε ότι δεν ελευθερωθήκαμε ποτέ. Αλλά όμως οι πραγματικοί δυνάστες δεν ήταν οι Τούρκοι. Δεσποτάδες (όχι με την θρησκευτική έννοια) και κοτσαμπάσιδες τρώνε τις σάρκες μας και εμείς μένουμε εκεί στην καθημερινότητά μας να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου.
Και για να τελειώσω θα θυμίσω ότι "κράτος" σημαίνει δύναμη (εξ' ου και κραταιός...). Αν το θέλουμε δυνατό ή ατροφικό είναι μόνον στο δικό μας χέρι. Την δύναμη την έχουμε εμείς και την διανέμουμε εμείς. Ας δώσουμε προσοχή στις ενέργειές μας και πολλά θα αλλάξουν.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας να διαβάσετε ένα τόσο μεγάλο κείμενο.

Νικόλας είπε...

Η κάθε γνώμη σεβαστή, αλλά νομίζω ο
μόνος τρόπος διαμαρτηρίας-φτυσίματος,
στους αλήτες είναι η δύναμη της ψήφου
Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να πάει
ψήφος χαμένει,ένα κόμα που να μην το
ξέρει ούτε αυτός που το ίδρυσε,μπάς
και φυσήξει λιγάκι καθαρός αέρας σ΄
αυτό τον έρμο τόπο.

evangelos naxios είπε...

Καλησπέρα σε όλους.

Αγαπητέ Γιάννη 68

σχετικά με εκείνη την γυναίκα που κατηγορούσε για ψεύτες όποιον πουλάει φέτος μέλι Βυτίνας......(επειδή είναι γυναίκα συγχωρείται....)
ποιός μπορεί να κατηγορήσει κάποιον επειδή φέτος τα έλατα δεν έδωσαν,ότι το μέλι του που έχει από πέρυσι δεν είναι καλό??????

στον χώρο μας ,όπως σε όλους τους χώρους θα ακούς πολλές μαλακίες,εσύ να ερευνάς καλοπροαίρετα να μαθαίνεις το σωστό!

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ