ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Γυρεοπαγίδα ( βελτίωση )

Προμηθευτικά και φέτος μερικές γυρεοπαγἰδες από την Πιερία προς 7 ευρώ έκαστη και από γνωστή εταιρία από την Αθήνα προς 12 ευρω σχεδόν έκαστη. Οι παγίδες ακριβώς ίδιες  Κατά την ταπεινή μου άποψη οι παγίδες από την Πιερία ήταν ποιο προσεγμένες , αρχίζοντας από την συσκευασία που ήταν μέσα ( μια μία σε κουτάκι ) , από το φινίρισμα της , το συρτάρι ήταν σαν να το είχαν επεξεργαστεί με λέιζερ, το καπάκι ήταν βιδωμένο . Από την Αθήνα είχαν πολλές ατέλειες, το συρτάρι έπρεπε πρώτα να κόψω τα περισσεύματα του πλαστικού, οι παγίδες ήταν χύμα σε μια σακούλα , το καπάκι ήταν πιασμένο με συνδετήρες . Πάντως και οι δυο  για να τοποθετηθούν χρειάζονται ορισμένες βελτιώσεις . Πρέπει στο καπάκι να έχει ένα κομμάτι οριζοντιο  από πλαστικό ή άλλο υλικό για να μπορεί να πιαστεί στη κυψέλη , να έχει κάτι για να συγκρατεί το πορτάκι κλειστό ή ανοικτό διότι όταν η κυψέλη γέρνει τότε το πορτάκι ανοίγει ή όταν θέλουμε να μείνει ανοικτό πρέπει να βάλουμε διάφορα αντικείμενα. 




. Εγώ για να λύσω αυτό το μικρό πρόβλημα βίδωσα στο καπάκι ένα κομμάτι ξύλου , στο οποίο έκανα και μια τρύπα για να μπορώ να την  βιδώσω ελαφρά στην κυψέλη. Στο πλαϊνό μέρος άνοιξα ναι τρυπούλα 2 ΄΄ και βίδωσα ένα στραβόκαρφο ώστε να μπορώ να κρατώ την πόρτα ανοικτή η κλειστή ανάλογα.


. Περιμένω και προτάσεις φίλων για περαιτέρω  βελτίωση . Οι δυο εταιρίες που εμπορεύονται τις παγίδες καλό είναι να κοιτάξουν τις προτάσεις με σκοπό την βελτίωση του υλικού που μας προμηθεύουν. 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γεια σου βασιλη αν κανεις 2 τρυπες δεξια και αριστερα 4 μμ με 2 γωνιοκαρφα θα τις κρεμασεις πανω απο τις εισοδους απλα να μετρησεις καλα το υψος εισοδου καρφιου για να παταει καλα η γυρεοπαγιδα οι δικες μου τις εχουν τις τρυπες αυτες. παναγιωτης ναουσα.

Ανώνυμος είπε...

ξεχασα να πω το στραβοκαρφο αν το βαλεις ποιο πανω θα κραταει το πορτακι και οταν το θελεις ανοιχτο.

Κωστας απο καλαματα είπε...

Βασιλη καλησπερα...
Αν παρατηρισα καλα,το πανω μερος της παγιδας ειναι κοντραπλακε..
Βρες ενα κοματι τσερκι μεταλικο λεπτο απ` αυτα που δενουν δεματα η' ξυλεια..τσαμπα ειναι τα πετανε..
Μετα κοψε δυο κοματια 6-8 cm και γυρισετα σε σχιμα Γ με τη μικρη πλευρα του Γ να μην ξεπερνα τα 1-2 cm. Στη μεγαλη πλευρα του Γ κανε στην ακρη περιπου δυο μικρες τρυπες..
Μετα αφου αντιγραψεις στη γυροπαγιδα το ανοιγμα της πορτας εισοδου (πχ μικρη, μεγαλη,δεξια,αριστερη,κλπ)στο διαστημα αυτο...και απο την κατω πλευρα,του "καπακιου" της γυροπαγιδας βιδωσε τα δυο λαμακια με την μικρη πλευρα του Γ να ειναι προς τα πανω.
Η πλευρα αυτη του Γ θα απεχει απο τη γυροπαγιδα οσο το παχος της σανιδας της κυψελης ...
Οταν την τοποθετεις ...τη βαζεις λιγο λοξα στην αρχη..για να περασουν τα λαμακια ποιο ευκολα και να "πιασουν" εσωτερικα της κυψελης.....και την αφινεις να "κρεμασει"....
ΑΝ τα υψη δεν σου ταιριαζουν..μπορεις με δυο τακακια να βαλεις τα λαμακια να πιανουν στο πιχακι του πατου..(πλαγια) η' να τα φερεις στο υψος που πρεπει..
Ελπιζω να μην σε μπερδεψα...αλλιως παρε τηλ...

Dimitris Ninis είπε...

Γεια σου Βασίλη .Στην Αθήνα στα 2 το ένα δεν το είχε δώρο? Εγώ τα έπιασα με σύρμα για να μην ανοίξω τρύπες στις κυψέλες και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Το Άγιο φως της Ανάστασης ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας,Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Χριστός Ανέστη
Χρόνια Πολλά.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ