ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Απολύμανση κερήθρων


Μετά από την αποθήκευση του χειμώνα ήρθε ο καιρός  να τοποθετηθούνε ξανά στα μελίσσια . Η  ύπαρξη διαφόρων μικροβίων πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ένας καλός και εύκολος τρόπος να απολυμανθούν είναι βύθιση τους μέσα σε νερό με χλωρίνη και έπειτα ξέβγαλμα με καθαρό νερό. Η χλωρίνη φυσικά δεν είναι πανάκια αλλά είναι ο ποιο ακίνδυνος τρόπος απολύμανσης .

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai pos stegnovoun

Ανώνυμος είπε...

posi ora tha einai mesa sti xloroni

Grypas είπε...

Απλά μια σκέψη που έκανα...λογικά με την εμβάπτιση στην χλωρίνη(έστω και αραιωμένη με νερό) όλο και κάποια μόρια χλωρίνης θα περνάνε στο κερί οπότε αναλογικά θα περνάνε και σε ότι θα αποθηκευτεί μελοντικά μέσα στις κερύθρες..μέλι-γύρη- γόνος!

Ανώνυμος είπε...

τελικά έχει δίκιο ο καθηγητής!!!

Ανώνυμος είπε...

Χλωρινη = ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

beelovers είπε...

τη μεθοδο αυτη μας την ειπε ο κυρος χαριζανης σε μια 3ηερη εκπαιδευση. η χλωρινη ειναι το ποιο αγνο απολυμαντικο και φυσικα πολλες φορες αρκετοι συναδελφοι τροφοδοτουν τα μελισσια με σιροπι με χλωρινη για την κιμωλιαση

Γιάννης Γιάνναρος είπε...

Βασίλη
Ο Χαριζάνης είναι λάθος!!!
Ο καλύτερος καθαρισμός γίνεται από τις μέλισσες!

Ανώνυμος είπε...

ισως αυτην την αναρτηση να την αποσυρης, γιατι ετσι και ακουστει, παρα εξω αυτο με την χλωρινη, θα μας παρει και θα μας σηκωσει ολους μας, ειναι απαραδεκτο να βαζουμε χλωρινη στο κερι, γιατι το κερι ειναι σαν σφουγγαρι και ροουφαει οτι ουσια δωσουμε εμεις στην κυψελη

pispirigos21 είπε...

βασιλη ρωτα παλι το χαριζανη για να ειμαστε σιγουροι

ΒΑΓΓΕΛΗΣ είπε...

ΟΧΙ ΧΛΩΡΙΝΗ ΑΛΛΑ ΧΛΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.Η ΧΛΩΡΙΝΗ ΕΧΕΙ ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΠΛΥΘΕΙ ΜΕ ΣΑΠΟΥΝΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.ΤΟ ΧΛΩΡΙΟ ΤΟ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΒΑΠΤΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΑΡΩΝ ΣΕ ΧΛΩΡΙΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΑΙ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΟ.

Exagono είπε...

Το χλώριο είναι τοξικό στην επαφή, την κατάποση και την εισπνοή. Απαραίτητη είναι η χρήση γαντιών, γυαλιών ασφαλείας και καλού εξαερισμού κατά την χρήση του. Συγκεντρώσεις άνω των 500 ppm είναι θανατηφόρες. Η μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση στον αέρα για οκτάωρο είναι 1 ppm. Είναι επίσης πάρα πολύ τοξικό για τους θαλάσσιους οργανισμούς. Το χλώριο αποτέλεσε τη βάση για τα πρώτα χημικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η χρήση ενώσεων του χλωρίου στα ψυγεία και τα προωθητικά των σπρέι με τη μορφή των χλωροφθορανθράκων προκαλεί την τρύπα του όζοντος. Επίσης, τα εντομοκτόνα με χλώριο, ειδικά το DDT, προκάλεσαν προβλήματα βιοσυσσώρευσης σε οργανισμούς πιο πάνω στην τροφική αλυσίδα.

Κωστας απο καλαματα είπε...

Λιγη ψυχραιμια ρε παιδια...
Δηλ οι μαναδες μας, οι γυναικες μας,οι κορες μας, που σε καθε μπουγαδα ερχοντε σε επαφη με τη χλωρινη τις εχουμε για "ξεβγαλμα"..???
Οταν σε καθε χωρο υγιεινης, ειτε του σπιτιου μας ειτε δημοσιο τη χρισημοποιουμε σχεδον αποκληστικα και μαλιστα αισθανομαστε και "καπως" ξεροντας απο τη μυρωδια οτι ο χορος ειναι απολιμασμενος ειναι καλλα..???
Στα ρουχα μας και στα σκεπασματα μας δεν αφινει καταλοιπα???
Ας μου πει και καποιος τι ειναι ποιο δραστικο και ποιο επιβλαβες....το Αμιτραζ ,Απισταν,Κουμαφως....κλπ η το χλωριο που πινουμε καθημερινα στο νερο.... η το χλωριο που ριχνουν στις πισινες και μετα εμεις στελουμε τα παιδια μας να κανουν μπανιο......
Ειπαμε....προσοχη στα χημικα....αλλα μην τρελαθουμε....!!!

Ανώνυμος είπε...

η χλωρίνη η κοινή(όχι με αρώματα) είναι αραιό διάλυμα ηδροχλώρικού οξέως που σε κανονικές συνθήκες διασπάτε σύντομα (λιγότερο από 12 ώρες) σε νερό και χλώριο, το οποίο είναι αέριο και διαφεύγει στν ατμόσφαιρα (καλός αερισμός) είναι απολυμαντικό ευρέου φάσματος,εντελώς ακύνδυνο στις συγκεντρώσεις που ενδύκνεινται(έως 80gχλωρίνης/λίτρο νερού) και δεν αφήνει υπολύματα λόγω εξαέρωσης. το πρωτέίνει και η κα. πασσαλόγλου.
γ. οικονομόπουλος (πέρης)

Beebbc and sv2bbc είπε...

Χλωρίνη + νερό = νερό javel

Επόπτης είπε...

Χωρίς να χρησιμοποιώ αυτήν την πρακτική θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι :
Στην βιομηχανία τροφίμων , στις μονάδες παρασκευής τροφίμων , καταστήματα κλπ, συστήνεται στα τρόφιμα που δεν θα επεξεργαστούν θερμικά ( όπως λαχανικά για σαλάτες) να απολυμαίνονται βαπτίζοντάς τα σε νερό στο οποίο έχουμε ρίξει ταμπλέτες χλωρίου.
Ό,Η ΧΕΙΡΙΣΤΉΣ ΑΥΤΉΣ ΤΗς ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑ ΓΑΝΤΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ Η ΤΑΜΠΛΕΤΑ ΧΛΩΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ
Φυσικά τα λαχανικά μετά ξεπλένονται με άφθονο καθαρό νερό νερό και διατίθεται για κατανάλωση ωμά.(Τα παραπάνω υποχρεωτικά διδάσκουμε στα μαθήματα που κάνουμε σύμφωνα με το εγχειρίδιο Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων,όπως φαίνεται και στο VIDEO του ΕΦΕΤ )

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω:
Προς όλους τους φίλους που σχολιάζουν:
Το ότι το είπε κάποιος καθηγητής ή κτηνίατρος, σημαίνει ότι αυτός/ή εγγυάται για το μέλι του καθενός μας; Μας δίνει κάποιο συγχωροχάρτι;

Φυσικά, δεν είναι μόνο για τη χλωρίνη, αλλά ισχύει και για όλα

beelovers είπε...

μετα τον βυθισμο στη χλωρινη χωρις αρωματιμα μεσα ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ με αφθονο νερο!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κωστας απο καλαματα είπε...

Νομιζω οτι ο Εποπτης εβαλε τα πραγματα στη σωστη τους θεση...
Το οτι για καθε εργασια πρεπει να περνουμε τα καταλληλα μετρα προστασιας ειναι απο ολους αποδεκτο..
Τα χημικα ομως ειναι μια περιεργη κατηγορια που δεν μπορεις να τα καταδικαζεις αν δεν εισαι καλος γνωστης......πχ..τα φαρμακα...στη σωστη δοση θεραπευουν....στη λαθος σκοτωνουν...

Και φιλε ανωνιμε.....
Η αμφισβητιση των καθηγητων,τους κανει να εμβαθηνουν τις ερευνες τους.....
Η αποριψη ομως της γνωσης τους, που πολλες φορες προσπαθουν να μας μεταδωσουν,χωρις να τους ζηταμε μια εξιγηση,απλα και μονο επιδη δεν μας αρεσει....ειναιλαθος

Ανώνυμος είπε...

me to na vaftizeis oles tis kerithres mesa sto idio nero pithanotata tha metafereis perissoteres arrosties apoti tha apostiroseis.

i hlorini aporofate apo to keri kai to meli

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ