ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η δήλωση του προέδρου της ΑΝΕΑΕΔ Ε.Σαρτζετάκη


Σαν να μην φθάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι απόστρατοι έχουν και μεταξύ τους ζητήματα να λύσουν. Η ΑΝΕΑΕΔ, εξέδωσε ανακοίνωση για να απαντήσει σε “επικρίσεις και απειλές” οι οποίες προέρχονται από άλλους απόστρατους!
Η δήλωση του προέδρου της ΑΝΕΑΕΔ Ε.Σαρτζετάκη περιγράφει μία μάλλον παράδοξη κατάσταση αν αναλογιστούμε τα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν όλοι οι απόστρατοι:

“Τις τελευταίες βδομάδες η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. έχει γίνει στόχος επικρίσεων που συνοδεύονται από απειλές (συγκαλυμμένες και μη), από διάφορους συναδέλφους, των οποίων οι ενέργειες ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας, και όχι μόνο. Δίπλα σ’ αυτούς υπάρχουν και άλλοι που ενεργούν δυσφημιστικά στο παρασκήνιο. Τα κίνητρά τους δεν μας ενδιαφέρουν, πλην όμως είναι φανερό ότι είναι προσωπικά, είτε από ευήθεια, είτε από φιλοδοξία.
Προτού τα πράγματα φθάσουν σε καταστάσεις, επιζήμιες για όλους τους απόστρατους (και τόσο βολικές για την εκτελεστική εξουσία), καλό θα ήταν να σκεφτούμε όλοι με ψυχραιμία και προσοχή τα παρακάτω:
Ζούμε, ευτυχώς, σε μια ανοιχτή δημοκρατία, που ο καθένας, μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του, μέσα στα πλαίσια βέβαια μιας δεοντολογίας ευπρέπειας και νομιμότητας.
Στην ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. έχουν προσχωρήσει ελεύθερα απόστρατοι απ’ όλους τους Κλάδους κι απ’ όλες τις προελεύσεις των Ε.Δ. Οι απόψεις που εκφράζονται, κατόπιν επισταμένης διαβούλευσης, καλύπτουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό και τις προσωπικές τους απόψεις, χωρίς βέβαια κανένας να διεκδικεί το αλάθητο.
Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. (όπως θα μπορούσε και ο καθένας μας μεμονωμένα), εκφράζει απόψεις και ιδέες, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της κοινωνικής ομάδας των αποστράτων στελεχών των Ε.Δ. Αποδέκτης είναι η εκτελεστική εξουσία. Αυτή αποφασίζει και δρομολογεί τις εξελίξεις. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. προς το παρόν συζητά και ενημερώνει, αύριο και θα διεκδικεί.
Είναι λοιπόν χρήσιμο, στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, να ακούγονται απόψεις από παντού και από όλους, με αίσθημα ευθύνης και με την καλύτερη δυνατή τεκμηρίωση. Η εκτελεστική εξουσία πρέπει να πιεστεί, να πεισθεί και να βοηθηθεί με επιχειρήματα, ώστε να μην αποφασίζει ερήμην μας.
Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. είναι, προς το παρόν, ένας φορέας απόψεων. Απόψεων που εκφράζονται χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, με νηφαλιότητα, με ενωτικό και όχι κλαδικό πνεύμα, με αίσθημα ευθύνης. Απόψεις που προσεγγίζουν με ειλικρίνεια και ρεαλισμό τα προβλήματα όλων των αποστράτων.
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, καλό θα ήταν να υπάρχουν και άλλες τεκμηριωμένες απόψεις. Όσοι τις έχουν ας βγουν μπροστά να τις προβάλλουν, να τις προωθήσουν. Όχι από τα παρασκήνια και με αποδέκτη μόνο τον μικρόκοσμό μας. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωσή τους. Απλά χάνουν χρόνο, προσπαθώντας να φιμώσουν αυτούς με τους οποίους δεν συμφωνούν. Τελικά με κάποιες τακτικές σαν αυτές δικαιώνουν όσους τον τελευταίο καιρό εκφράζονται απαξιωτικά για τις Ε.Δ. (και που πολύ μας έχουν εξοργίσει), αλλά συνάμα δικαιώνουν και τις μύχιες απόψεις τους, ότι τελικά έχουμε τις αποδοχές, την περίθαλψη και την κοινωνική απαξίωση που μας αξίζει!!!”

1 σχόλιο:

evangelos naxios είπε...

Καλημερα σε ολους,σας ζηταμε συγνωμη για τα χαλια μας.....

Βασιλη ευτυχως που ανοικουμε στην μελισσοκομικη οικογενεια(και μαλιστα,μελισσομπλοκαδων) και δεν υπηρξαμε ποτε σαλιγγαροι(αν και τα καημενα τα ζωντανα μου ειναι πολυ συμπαθητικα)......ρωτησαν τον σαλιγγαρο πως πηγες τοσο ψηλα???εκεινος απαντησε,γλυφοντας και σερνοντας.
Γνωρισες κανεναν λεβεντη, αξιο,παλικαρι εν ενεργεια και να τον δεις μετα ....αρχηγο και προερδρο κ.λ.π
οι σαλιγγαροι τωρα τι να κανουν,να ενοχλησουν τον κ.υπουργο τους που ακομα δεν μπηκε το ΕΚΟΕΜΣ,σε λιγο καιρο θα λαμβανεις εφημεριδα,στην αρχη θα την σελιδομετρας,μετα θα σου φερνει αηδια......(συγνωμη αγαπητοι μου μελισσομπλοκαδες-επισκεπτες,για την ξεφτηλα μας,αλλα ξερετε ειναι το νεο χαρησμα της εξουσιας.....

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ