ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.


Ύπό τον τίτλο «Τουρισμός: Η Ελλάδα στη μαύρη λίστα;» και τον υπότιτλο «Το θέμα συζητείται από τον κύκλο των τουριστικών πρακτόρων, που ετοιμάζονται να κάνουν κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές», η βελγική οικονομική εφημερίδα «L Echo» αναφέρεται εκτενώς στις προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα, κατά το τρέχον έτος, επισημαίνοντας ότι το ερώτημα που απασχολεί τους τουριστικούς πράκτορες είναι το αν οι αντιδράσεις και οι διαδηλώσεις θα καταλαγιάσουν, ή θα πολλαπλασιαστούν.

Μεγάλη συζήτηση και αντιπαράθεση διεξάγεται ήδη, κατά την εφημερίδα, στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα για θέματα τουρισμού «PAG Tour». Από τη μία πλευρά υπάρχουν οι αισιόδοξοι, όπως ο Κλοντ Περινιόν, πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων του Βελγίου, που υποστηρίζει ότι οι διαδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις γίνονται κυρίως στην Αθήνα και ότι στα νησιά επικρατεί ηρεμία. Την άποψή του συμμερίζονται και άλλοι, όπως ο Ζαν Λιουκ Χανς (BT Tours), που υποστηρίζει ότι «πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα».

Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη, που εκφράζουν κάποιοι, όπως ο Γ. Φίλχουζ, πρόεδρος της Mercatour, ο οποίος, όπως λέει, έχει κάνει κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα, αλλά «δεν μπορεί πλέον να τις ακυρώσει», αφού το βελγικό Υπουργείο Εξωτερικών επίσημα δεν έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία, που να αποθαρρύνει τους Βέλγους πολίτες από να επισκέπτονται τη χώρα.

«Στο πλαίσιο αυτής της αβεβαιότητας, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στρέφονται σε δικούς τους νομικούς συμβούλους, αφού οι ίδιοι θεωρούνται υπεύθυνοι για όποια κατάσταση αντιμετωπίσουν στο εξωτερικό οι πελάτες τους (καθώς και για τον επαναπατρισμό τους)», αναφέρει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι ορισμένοι τουριστικοί πράκτορες, τείνουν στο να ενημερώνουν τους πελάτες τους για την κατάσταση και το αίσθημα οργής, που επικρατεί στην Ελλάδα.

Τέλος, σε ειδικό ένθετο στην ίδια σελίδα, με τίτλο «Οι Βέλγοι δεν ανησυχούν πραγματικά» αναφέρεται ότι, σύμφωνα με εκπρόσωπο του πρακτορείου Thomas Cook, «δεν έχει σημειωθεί τάση ακυρώσεων από Βέλγους τουρίστες, που ούτως ή άλλως προτιμούν την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα και όχι την Αθήνα».



To θεμα μου το εστειλε η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΕΛΕΝΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ