ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008

8 λόγοι για να μην παρακολουθούμε ειδήσεις στην τηλεόραση

1. Να μην παρακολουθούμε ειδήσεις στην τηλεόραση γιατί δε μας λένε την αλήθεια, είτε γιατί φοβούνται είτε γιατί δεν τους συμφέρει. Από τα πολλά ας αναφερθούμε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Ακούσαμε στις ειδήσεις για τους κουκουλοφόρους «είναι οι γνωστοί-άγνωστοι, ξέρουμε ποιοι τους εκπαιδεύουν και εντός Ελλάδος και εκτός, ξέρουμε ότι χρόνια πριν κάποιοι ετοίμαζαν τις προβοκάτσιες κλπ». Οπότε τι καταλαβαίνουμε όλοι εμείς που παρακολουθούμε τις ειδήσεις τους ; Τίποτα, απλά χάνουμε τον καιρό μας.
2. Γιατί δε μας ενημερώνουν για όλα τα γεγονότα. Είναι γνωστό ότι τα κανάλια είναι ικανά να ασχολούνται για μέρες και εβδομάδες με ένα θέμα π.χ. Βατοπαίδι, Ζωνιανά κλπ, θαρρείς και τον καιρό αυτό δε συνέβηκε τίποτε άλλο που θα έπρεπε να ξέρουμε. Πιθανόν αυτό να γίνεται και σκόπιμα, για να μην προσέξουμε άλλα σοβαρά θέματα.
3. Γιατί το μόνο που ενδιαφέρει τα κανάλια είναι οι ακροαματικότητες και άρα τα χρήματα που θα πάρουν από τις διαφημίσεις. Γι’ αυτό και προβάλουν τις μεγαλύτερες ανοησίες γιατί μας θεωρούν μάζα (σοβαροί άνθρωποι τα ονομάζουν Μέσα Μαζικής Επιρροής) και όχι σκεπτόμενα όντα, αδιαφορώντας για την χειροτέρευση της κοινωνίας που έτσι προκαλούν, αρκεί να βγάλουν χρήματα. Έχουμε τα προβλήματά μας, τα βάσανά μας κι έχουμε κι αυτούς να βγαίνουν κάθε μέρα στα παράθυρα των ειδήσεων και να μας κοροϊδεύουν.
4. Γιατί προβάλουν κυρίως το κακό και με τρόπο που αγχώνουν τον κόσμο. Ξέρω μερικούς που αυτές τις μέρες από το πολύ άγχος, χρειάστηκε να επισκεφθούν τον καρδιολόγο. Πότε, όταν σηκωθήκαμε μετά από μια ώρα παρακολούθησης ειδήσεων, νιώσαμε ότι κερδίσαμε κάτι ή αισθανθήκαμε πιο αισιόδοξοι για τη ζωή ; Έγραψε ο κ. Μάνος Ελευθερίου ένα ωραίο βιβλίο με τίτλο: «η μελαγχολία της πατρίδας μετά τις ειδήσεις των οκτώ».
5. Γιατί δεν αρκούνται να μας ενημερώσουν για τις ειδήσεις, αλλά φτιάχνουν (σκόπιμα ή άθελά τους) και ειδήσεις. Τα τραγικά γεγονότα που έζησε η Ελλάδα πριν λίγες μέρες (και τόσα άλλα γεγονότα) θα γινόντουσαν στην έκταση που έγιναν, αν δεν ήταν τα κανάλια από πάνω τους ; Δηλαδή η κάλυψη των γεγονότων από τα κανάλια επηρεάζει την εξέλιξή τους. Κάτι παρόμοιο υπάρχει και στη Φυσική που όταν ρίχνουμε φως για να δούμε μικρά σωματίδια, επηρεάζεται η συμπεριφορά τους.
6. Γιατί μας κλέβουν πολύτιμο χρόνο που πρέπει να διαθέσουμε στα παιδιά μας. Ο θησαυρός μας είναι τα παιδιά μας και σήμερα είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να τα ξεγελάσουν και να μας τα πάρουν. Ας είμαστε λοιπόν κοντά τους, στις χαρές τους, στις λύπες τους, στα προβλήματά τους για να μην κλαίμε αργότερα.
7. Γιατί μας κλέβουν πολύτιμο χρόνο από τους συνανθρώπους μας. Είναι πολλοί αυτοί που έχουν ανάγκη την παρέα μας, την καλή μας την κουβέντα, τη βοήθειά μας. Είναι δύσκολοι οι καιροί που ζούμε και πρέπει να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.
8. Γιατί μας κλέβουν πολύτιμο χρόνο από τον Θεό μας. Πρέπει να διαθέσουμε χρόνο για να διαβάζουμε πνευματικά βιβλία, το Ευαγγέλιο, πρέπει να βρούμε χρόνο για προσευχή που είναι η πιο σπουδαία ασχολία που έχουμε να κάνουμε.
Αναρτήθηκε από Παπαδόπουλος Χαράλαμπος στις http://ximikos.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Χρόνια Πολλά & Καλά Χριστούγεννα!

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ