ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Σάββατο 10 Μαΐου 2008

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ

Πριν μερικά χρόνια με την βοήθεια της ΕΕ δημιουργήθηκε (καλός) ένα φανταστικό πάρκο στην περιοχή Αρβανίτσα του όρους Ελίκων στην Βοιωτία. Τότε τοποθετήθηκαν οι παρακάτω ταμπέλες που όλοι οι μελισσοκόμοι τις σεβάστηκαν αλλά και σέβονται ακόμη .

Από τότε πολλά στην περιοχή άλλαξαν . Κάποιοι που μέχρι τότε αγνοούσαν την ύπαρξη ακόμη και του βουνού έγιναν ξαφνικά οικολόγοι , ορειβάτες και όπως αλλιώς θέλουν να αυτοαποκαλούνται και αποφάσισαν να τοποθετήσουν στην περιοχή ταμπέλες σαν αυτές:


Έπειτα από την τοποθέτηση των παραπάνω πινακίδων παρακαλώ τον αξιότιμο Εισαγγελέα Λειβαδιάς να λάβει θέσει και να επιβάλει τις από τους νομούς επιβαλλόμενες ποινές στον ορειβατικό σύνδεσμο Κυριακίου για τοποθέτηση πινακίδων που παρενοχλούν και αποσπούν την προσοχή των οδηγών αυτοκινήτων καθώς και διότι οι τοποθέτηση των πινακίδων έρχονται σε αντίθεση με τον νόμο περί τοποθετήσεως μελισσών σε δασικές εκτάσεις . Οι ποινές σε οποιονδήποτε παρανόμος χορήγησε την άδεια στον προαναφερθέντα σύνδεσμο για την τοποθέτηση τους.

4 σχόλια:

bees-spell είπε...

Αγαπητέ κ. Βασίλη καλησπέρα.

Με αφορμή τα γραφόμενα σας και τις φωτό σας, παίρνω το θάρρος να γράψω μερικά λόγια.

Το μελισσοκομικό βιβλιάριο που μου δόθηκε και το οποίο πιστεύω ότι είναι έγκυρο μιας και στο εξώφυλλο γράφει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (τάδε) και φυσικά διαθέτει τις ανάλογες σφραγίδες του επίσημου κράτους μας, στις τελευταίες σελίδες του έχει τις, ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ.

(το βιβλιάριο εκδόθηκε το 2007, δεν ξέρω από τότε αν άλλαξαν οι νόμοι)

Θα αναφέρω αυτούσια τα γραφόμενα.

2.Κανείς δεν μπορεί να σας εμποδίσει να τοποθετήσετε τα μελισσοσμήνη σας σε δημόσια, δημοτικά και κοινοτικά δάση και εκτάσεις κατά την άνθιση. Άρθρο 22 του Νόμου 4856/30. Αι αρμόδιαι Γεωργικαί υπηρεσίαι δεν δύνανται να απαγορεύσωσιν εις τους μελισσοκόμους την τοποθέτησιν κατά την άνθισιν των μελισσίων των εντός δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών δασών και γαιών.

3.Απαγορεύεται η τοποθέτηση μελισσοσμηνών σε απόσταση μικρότερη από 25 μέτρα από δημόσιο δρόμο και 30 από σπίτια. Άρθρο 7 του Νόμου 6238/1934 (ΦΕΚ 265/14/8/1934 Τ.Α.)
κ.τ.λ κ.τ.λ.

Τα υπόλοιπα θα τα διαβάσετε στο μελισσοκομικό βιβλιάριο που σας έχει δοθεί (αν και είμαι σίγουρος ότι τα ξέρετε).

Το θέμα είναι αν οι συγκεκριμένοι νόμοι αφορούν την μισή ΕΛΛΑΔΑ ή ολόκληρη.

Σε αυτό βέβαια θα μας απαντήσουν οι τοπικοί και ευρύτεροι ΑΡΧΟΝΤΕΣ οι οποίοι γνωρίζουν τα ΠΑΝΤΑ.

Όσο για τις ταμπέλες, νομίζω ότι την πρώτη την τοποθέτησε κάποιος που ενοχλήτω απο τα κουνούπια που υπήρχαν εκεί και τις 2 άλλες κάποιος που σκουντούφλησε σε ένα κουτί και πετάχτηκαν μερικά έντομα με αποτέλεσμα να τρομάξει ο καημένος.

Είμαι σίγουρος ότι και οι δυο δεν έχουν ιδέα για τους παραπάνω Νόμους, οπότε θα πρέπει να τους βοηθήσουμε τους ανθρώπους.

Τουλάχιστον να καταλάβουν οτι η φύση, είναι ΦΥΣΗ.

Ειδάλως και εγώ με το στενό μυαλό μου θα έγραφα δυο ταμπέλες με τα εξής.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΘΕΣΕΙΣ ΚΥΨΕΛΩΝ.

ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 500μ ΑΠΟ ΔΡΟΜΟ

Φυσικά θα έβαζα και την υπογραφή μου.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

Βασίλη , ορθά θίγεις το θέμα και όντως υπάρχει λόγος αγανάκτησης όπως και από κάθε μελισσοκόμο. Ομως επέτρεψέ μου να κάνω τον συνηγορο του διαβόλου! Εκτός από τις άνωθεν ταμπέλες στις άκρες του δρόμου , μήπως είδες και τις δεκάδες κυψέλες αραδιασμένες σε απόσταση πολύ μικρότερη των 25 μέτρων που ορίζει ο νόμος; Μήπως αντίκρυσες μελίσσια σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων από την άσφαλτο ; Ορθώς ο εισαγγελέας πρέπει να λάβει γνώση αυτοπροσώπος από την τοποθέτηση των αυθαίρετων πινακίδων , αλλά έτσι μήπως πέσουν και μερικές δεκάδες πρόστιμα σε κάποιους στενοκέφαλους μελισσοκόμους που δεν νοούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι δεν χρωστούν τίποτα να ενοχλούντε από τις μέλισσες; Πέρυσι έκανα το λάθος να ανέβω με μοτοσικλέτα στον Ελικώνα . Μπορείς να καταλάβεις τι συνέβει!!! Δόξα το θεό το βουνό και μεγάλο είναι και όλους μας χωρά .Γιατί πλάι στον δρόμο ρε παιδιά;
Αυτά για να δείξουμε , πως ξέρουμε να σεβόμαστε και τους άλλους και τον νόμο , αλλά προπάντων τον εαυτό μας.

beelovers είπε...

γιάννη έχεις δικιο νομίζω ότι πρέπει και σε εμας να επιβληθούν οι απο τους νόμους επιβαλόμενες ποινές για να μάθουμε να πειθαρχούμε επιτέλους σε αυτό το κράτος

beelovers είπε...

Έγινε απομάκρυνση των παραπάνω πινακίδων μετά από παρέμβαση του Διοικητή του ΑΤΤ Κυριακίου .Τον ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα που του υπέβαλα και για το ενδιαφέρον που έδειξε

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ