ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες - παραφιαδες

μανες - παραφιαδες

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Ένας μελισσοκόμος χρειάζεται επείγοντος αίμα

Στην προηγούμενη ανάρτηση δεν υπήρχε η ανταπόκριση που θα έπρεπε . Ελπίζω σε αυτή να υπάρχει .
Ένας μελισσοκόμος χρειάζεται επείγοντος αίμα ο Κων/νος Γολεμάτης
διότι νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα της Βιοκλινικής Αθηνών . Το αίμα μπορεί να δοθεί σε οποιαδήποτε μονάδα αιμοδοσίας στην Ελλάδα για Κων. Γολεμάτης αιμοδοσία Λαϊκού νοσοκομείου Αθηνών . Δεν υπάρχει πρόβλημα με την ομάδα αίματος. Οποίος συνάδελφος η μη δώσει παρακαλώ να πάρει τηλ . στο 6973822764 ή 6944694560. ΣΟΣ ΣΟΣ ΣΟΣ πρέπει να βοηθήσουμε είναι μεγάλη ανάγκη

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΙΜΑ

Ένας μελισσοκόμος ο Κων/νος Γολεμάτης χρειάζεται επείγοντος αίμα διότι νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα της Βιοκλινικής Αθηνών . Το αίμα μπορεί να δοθεί σε οποιαδήποτε μονάδα αιμοδοσίας στην Ελλάδα για Κων. Γολεμάτης αιμοδοσία Λαϊκού νοσοκομείου Αθηνών . Οποίος συνάδελφος η μη δώσει παρακαλώ να πάρει τηλ . στο 6973822764 ή 6944694560. ΣΟΣΟΣΟΣΟΣΟΣΟΣΟΣΟΣΟΣΟΣΟΣΟΣ

ΒΡΕ ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΕΝΤΡΟ

Χθες ενώ βρισκόμουν στα μελίσσια , είδα ένα γόνιδι να βγαίνει . Έτρεξα στο αυτοκίνητο και πήρα στο σπρέι για τα γονίδια και ψέκασα ένα κλαδί που ήταν χαμηλά για να πάει να πιάσει εκεί. Δεν πρόσεξα τον αέρα με αποτέλεσμα να πάει η μυρουδιά στην φόρμα μου , το αποτέλεσμα ήταν να νομίζουν οι μέλισσες ότι είναι κλαδί δέντρου . Στο τέλος το τίναξα μέσα σε μια κυψέλη και όλα καλά .

ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ

Σήμερα βγήκαν από τα κελιά τους οι νέες βασίλισσες που είχα κάνει με το Ζετερ . Διαπίστωσα μερικά προβλήματα στα κλουβάκια που βάζουμε μέσα το βασιλικέλι.
1. Τα κλουβάκια δεν κουμπώνουμε καλά και μερικές φορές πέφτουνε μέσα στην κυψέλη. Εγώ πρόλαβα μια μάνα την στιγμή που έβγαινε από το κελί της .
2. Η τρύπα της τάπας είναι μεγάλη και οι μέλισσες τρώνε το ζυμάρι σε πολύ λίγο χρόνο ( το έφαγαν σε 15 εως 20 λεπτά) .
Αύριο θα δούμε αν δεχτήκανε της μάνες . Σημ. Τα μελίσσια ήταν ορφανά χωρίς καθόλου γόνο μόνο τελάρα άδεια και ένα κιλό ζυμάρι.



Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι



Διάβασα σε κάποιο τεύχος ενός μελισσοκομικού περιοδικού για την αντιμετώπιση του Βαρόα με βιοτεχνικές μεθόδους, δηλ. βάζουμε σε κάθε μελίσσι ένα τελάρο κενού κερήθρας , μόνο με σύρμα και οι μέλισσες αφού το χτίσουνε , γεννάει μέσα σε αυτά η βασίλισσα μόνο κηφήνες . Ο βαρόα προτιμά να αναπαράγεται στα κελιά του κηφήνα διότι έχει μεγαλύτερο διάστημα προστασίας και βγαίνει από εκεί μέσα τέλειο ζευγαρωμένο άτομο . Προσωπικά δεν έβλεπα επάνω στις μέλισσες βαρόα διότι βάζω στην τροφή θυμόλη , αλλά σκέφτηκα να δοκιμάσω για να δώ εάν έχω . Έβαλα λοιπόν τελάρα σε 5 κυψέλες πρίν 20 ημέρες .Σήμερα έβγαλα ένα τελάρο που είχε σφραγισθεί και στο οποίο υπήρχαν πραγματικά μόνο κηφήνες . Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι σχεδόν το 70 % των κελιών είχαν κατοικηθεί από βαρόα . Νομίζω ότι η μέθοδος αποδίδει απλά χάνουμε λίγο κερί και χρόνο που χτίζουν οι μέλισσες .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ


(απογευματινή 15/4)

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ





ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ

ΥΛΙΚΑ

1 αρνι,την μπολια του(κνισαρι),αλατι-πιπερι.
φρέσκο βούτηρο και λεμόνια.

ΣΥΝΕΡΓΑ

3 σφυκτηρες (μαγαζί με υδραυλικά),μια σουβλα και 2 τριποδα ( εάν δέν έχουμε ψησταριά),περιπου 10 μετρα σπάγκο και 1 σακοράφα , λαδοκολες,μια πενσα και 1 πινελο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

αλατοπιπερονουμε το αρνι μεσα εξω (μην το λυπηθείτε βαλτε σηκωνει)το περναμε στην σουβλα ,κατω απο την ραχη βαζουμε τον 1ο σφυκτηρα, περναμε τον 2ο σφιγκτήρα στην μέση και τον 3ο οσο ποιο κάτω προς τα πισω ποδια μπορούμε . Βάζουμε το ένα ποδι μέσα στον τένοντα του άλλου και δένουμε σφυκτά με σπάγκο.Δένουμε σφικτά και τα μπροστινά ποδια .Μετά με την σακοράφα ράβουμε την κοιλιά του . Μολις το ράψουμε καλα το σκεπαζουμε με την μπολια και τυλιγουμε το αρνι με λαδοκολες τις οποιες στερεωνουμε τυλιγοντας τες ελαφρια με τον υπόλοιπο σπάγκο, το αρνι ειναι ετοιμο για ψησημο αυτος ο τροπος θελει 3,5 ωρες ψηλα απο την φωτια στην αρχη για 2,5 ωρες και μετα αφαιρεση της λαδοκολας και κατεβασμα κοντα στη φωτια και πολυ προσοχη και άλειμμα με βούτηρο και λεμόνι με ρίγανη και θρημπα μεχρι να κανει αυτη την γκραντσι κρουστα.
Καλή Ορεξη .

Υλικά για κοκορέτσι:
H συκωταριά ( αφαιρούμε τη σπλήνα και τα νεφρά)
γλυκάδια από το αρνί
2 κιλά έντερα
1 αρνίσια σκέπη
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ψιλοκομμένο σκόρδο
Οδηγίες για το παραδοσιακό κοκορέτσι:
Το βασικότερο σημείο σε πρώτο στάδιο είναι το πολύ καλό πλύσιμο της συκωταριάς και των έντερων(τά έντρα πρέπει "να γυριστούν") που θα χρησιμοποιήσουμε για το κοκορέτσι.
Κόβουμε σε κομματάκια μεσαίου μεγέθους την συκωταριά που θα χρησιμοποιήσουμε για το κοκορέτσι.
Ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πιπέρι και τη ρίγανη με τα εντόσθια. Καλό θα ήταν σε αυτό το στάδιο να μην προσθέσουμε το αλάτι για να αποφύγουμε τα "γλυστρίματα" και αν το αφήσουμε για την ώρα που περνάμε τα εντόσθια στην σούβλα.
Περνάμε τα κομματάκια που έχουμε κόψει ένα ένα στην σούβλα εναλλάξ (συκωτάκι- καρδιά - σπλήνα -γλυκάδι κτλ)
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τυλίγουμε προσεκτικά και σφικτά την συκωταριά με τα έντερα.
Ψήνουμε στην σούβλα το κοκορέτσι προσέχοντας να μην στεγνώσει

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Το φιδάκι ο Διαμαντής .

Το φιδάκι ο Διαμαντής . . Φαντάζομαι όλοι οι μεγαλύτεροι θα θυμόμαστε το << δεν είναι βόας , δεν είναι κροταλίας , είναι το φιδάκι ο Διαμαντής.>> Σήμερα το μεσημέρι πήγα στα μελίσσια για να κάνω μερικά χωρίσματα, εντελώς μηχανικά σήκωσα την πρώτη κυψέλη για να δω μήπως από κάτω υπάρχει κανένας κάτοικος και με έκπληξη είδα το κεφάλι μια οχιάς να λιάζεται από κάτω . Πήρα ένα τσαπί που ΠΑΝΤΑ έχω στο φορτηγό και να το αποτέλεσμα. Κάθε χρόνο όλο λέω να πάρω θειάφι να ρίχνω κάτω από τις κυψέλες αλλά!!!!!!!. Παιδιά προσοχή τώρα το καλοκαίρι , πάντα αρβύλες και πάντα έλεγχο κάτω από τις κυψέλες διότι υπάρχουν αρκετοί που θα αναζητούσαν την προστασία και την σκιά της .

Τρίτη, 7 Απριλίου 2009

κηρόσκορος - Βασίλης 0 - 1

Ακολουθώντας τις οδηγίες του καθηγητή κου Χαριζάνη το φθινόπωρο έβαλα τα τρυγημένα τελάρα μέσα σε καταψύκτη για 72 ώρες . Μετά τα σφράγισα με χαρτοταινία ανάμεσα στα πατώματα .Το αποτέλεσμα ήταν πουθενά κηρόσκορος .


Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009

Αν ......................

Αν………………
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κριτική .
Μαθαίνει να κατακρίνει.
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην έχθρα.
Μαθαίνει να καυγαδίζει.
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ειρωνεία .
Μαθαίνει να είναι ντροπαλό.
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ντροπή.
Μαθαίνει να αισθάνεται ένοχα.
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κατανόηση.
Μαθαίνει να είναι υπομονετικό .
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ενθάρρυνση .
Μαθαίνει να έχει εμπιστοσύνη.
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην αναγνώριση .
Μαθαίνει να εκτιμά .
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην δικαιοσύνη.
Μαθαίνει να είναι δίκαιο .
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην επιδοκιμασία .
Μαθαίνει να έχει αυτοεκτίμηση .
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ασφάλεια .
Μαθαίνει να πιστεύει .
Αν ένα παιδί ζει μέσα σε παραδοχή και φιλία.
Μαθαίνει να βρίσκει την αγάπη μέσα στον κόσμο.

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2009

Σάββατο 11 Απριλίου 2009 Μποϊκοτάζ στις καφετέριες



Αγαπητοί εσπρεσάκιδες, φραπεδάκιδες, καπουτσινάκιδες, όπως όλοι γνωρίζετε στα καταστήματα που μας σερβίρουν τους καφέδες μας, μας πιάνουν τα οπίσθια(!!!) υπερχρεώνοντας τα ροφήματα, κερδοσκοπώντας εις βάρος των απλών καταναλωτών.
Ένα απλό προϊόν που στα σούπερ μάρκετ κοστίζει ανάμεσα στα 0,75 - 4 ευρώ η συσκευασία, στα καφέ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και στις περιοχές αναψυχής και διασκέδασης της Αθήνας, των μεγάλων αστικών κέντρων και των τουριστικών προορισμών, οι τιμές ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ένας ελληνικός καφές ξεκινάει από 2,5 ευρώ, η τιμή εκκίνησης του γαλλικού είναι στα 3 ευρώ, ενώ ο καπουτσίνο - ως προϊόν ιταλικής φινέτσας και μόδας - ξεκινάει στα 3,5 ευρώ.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που στο εξωτερικό οι τιμές αυτών το υπηρεσιών, δεν ξεπερνούν ούτε κατά το ήμισυ των παραπάνω "ελληνικών" τιμών.
Συνήθως οι τιμές του καφέ εκτινάσσονται σε περιόδους πολέμου. Τελικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε ακήρυχτο πόλεμο με τη γενιά των 700 ευρώ - τους συνήθεις πελάτες, λόγω ηλικίας, των καφετεριών. Τα παιδιά αυτά τιμούν τον παραδοσιακό τρόπο συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης των Ελλήνων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ζωή και οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις και στους χιλιάδες εργαζόμενους αυτών.
Καλούμε λοιπόν όλους εσάς να διεκδικήσετε δυναμικά τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον πελάτη, την τσέπη του και τη νοημοσύνη του.
Το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 δεν θα πάμε για τον καθιερωμένο καφέ με φίλους. Ας απολαύσουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά και στους δρόμους και ας μαζευτούμε στα σπίτια μας για καφέ.
Αν λοιπόν αυτές οι επιχειρήσεις θέλουν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης, ας ρίξουν τις τιμές, προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ