ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Θερινή ώρα από την Κυριακή 29 Μαρτίου

Θερινή ώρα από την Κυριακή 29 Μαρτίου επανέρχεται από τα ξημερώματα την ερχόμενης Κυριακής , 29ης Μαρτίου 2009 , το μέτρο της θερινής ώρας. Έτσι στις 03.00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μία ώρα μπροστά , δηλ. 04.00. Η ώρα αυτή θα ισχύει ως την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25.10. 2009) , εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. σύμφωνα με την 2000/84 ΕΚ(άρθρο 4 ) οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του συμβουλίου της 19 Ιαν 2001.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα η σκέψη μας πάει πίσω στον χρόνο και σκέφτεται αυτούς που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση αγωνίσθηκαν για να έχουμε εμείς την ελευθερία μας . Πρέπει εμείς οι νεοέλληνες να έχουμε σαν κόρη οφθαλμού αυτό το μεγάλο αγαθό. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας να αγαπούν την πατρίδα ακόμη και όταν αυτή μας πληγώνει . Πρέπει να αγαπάμε και να στηρίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις και να ήμαστε υπερήφανοι γι΄αυτές οι οποίες και την δύναμη αλλά και την θέληση που έχουνε , μπορούν να προστατεύσουν την χώρα μας από κάθε λογής κίνδυνο



Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Νομαρχία Λάρισας: Οδηγίες για την αποφυγή διενέξεων μεταξύ μελισσοκόμων και καλλιεργητών - 23/3/2009

--------------------------------------------------------------------------------
Με αφορμή διενέξεις που υπάρχουν την τελευταία διετία μεταξύ κτηνοτρόφων ή καλλιεργητών, σχετικά με τις εγκαταστάσεις των μελισσοσμηνών σε βοσκότοπους ή κοντά σε καλλιέργειες, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Λάρισας ανακοίνωση σειρά οδηγιών που θα πρέπει να τηρούν οι μελισοκόμοι και καλλιεργητές.

Αναλυτικότερα κάνει τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

Τα μελισσοσμήνη του, ο μελισσοκόμος μπορεί ελεύθερα να τα τοποθετήσει σε δημόσια δημοτικά και κοινοτικά δάση και εκτάσεις κατά τη περίοδο της ανθοφορίας.

Υπάρχουν όμως και κάποιες δεσμεύσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Απαγορεύεται η τοποθέτηση μελισσοσμηνών σε απόσταση μικρότερη από 25 μέτρα από δημόσιο δρόμο και 30 μέτρα από σπίτια που κατοικούνται, εκτός εάν ο χώρος του μελισσοκομείου είναι περιφραγμένος με αδιαπέραστο φράκτη (τοίχο,σανίδωμα,πυκνό φυσικό ή τεχνητό φράκτη) ύψους τουλάχιστον δύο(2) μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους.

Κρίνουμε όμως σκόπιμο να πούμε ότι χρειάζεται κάποια σχετική συνεννόηση του μελισσοκόμου πριν την μεταφορά των μελισσοσμηνών, με τις τοπικές αρχές της περιοχής για να αποφεύγονται τυχόν διαμαρτυρίες,κατοίκων και κτηνοτρόφων που συνήθως χρησιμοποιούν την περιοχή για βόσκηση των ζώων τους.

Τα τελευταία χρόνια λόγω της ανομβρίας παρατηρήθηκε το φαινόμενο τα μελλισοσμήνη να καλύπτουν τις ανάγκες τους για νερό από κτηνοτροφικές ποτίστρες που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι για τα αιγοπρόβατα, με αποτέλεσμα τη συχνή προστριβή μεταξύ μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων.

Για αυτό το λόγο συστήνουμε στους μελισσοκόμους ειδικά σε περιόδους ανομβρίας όταν θα μεταφέρουν μελισσοσμήνη σε περιοχές που βόσκουν αιγοπρόβατα, να τοποθετήσουν αυτοσχέδιες ποτίστρες για παροχή νερού στις μέλισσες(βαρέλι με νερό που να στάζει σε κεκλιμένο σανίδι,ώστε οι μέλισσες να το παίρνουν χωρίς πρόβλημα- δεν είναι σωστός ο τρόπος παροχής νερού σε ανοιχτή επιφάνεια διότι οι μέλισσες πνίγονται και μολύνουν όσες θα πιουν νερό αργότερα).

Η μελισσοχωρητικότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως είναι η κατάσταση και το είδος του φυτού. οι καιρικές συνθήκες, και η δυναμικότητα των μελισσών.
Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, σε μια συγκεκριμένη περιοχή ακτίνας 1-2 χιλιομέτρων δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από 75-100 μελίσσια.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ δύο μελισσοκομείων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 μέτρα.

Η απόσταση αυτή ισχύει για τα μελισσοκομεία που βρίσκονται στη ίδια περίπου γραμμή.

Ποτέ δεν πρέπει ένα μελισσοκομείο να τοποθετείται μπροστά από ένα άλλο.

Προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μια θέση μελισσοκομείου

1.Ευνοϊκό μικροκλίμα. Ο καταλληλότερος χώρος είναι μια ηλιόλουστη πλαγιά με ανατολικομεσημβρινό προσανατολισμό (ποτέ βορινός) προστατευόμενη από τους τοπικούς ανέμους και υγρασία.

2.Να μην είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές

3.Να προσφέρει προστασία από βανδαλισμούς,κλοπές ή πυρκαγιές.

4.Εύκολη και ασφαλή προσέγγιση του μελισσοκομικού αυτοκινήτου, όλο το χρόνο κάτω από οποιοσδήποτε καιρικές συνθήκες.

5.Να εξασφαλίζει στις μέλισσες Νέκταρ-Γύρη-Νερό

6.Το έδαφος του μελισσοκομείου να είναι επίπεδο χωρίς μεγάλη κλίση.

7.Να ληφθούν μέτρα ώστε να μην υπάρχουν χόρτα μπροστά στις κυψέλες ή στο χώρο του μελισσοκομείου.

8.Αποφεύγουμε περιοχές που υπάρχουν αρκούδες ή τοποθετούμε περίφραξη με ηλεκτρισμό.

9.Να γίνεται η πυροσφράγιση των κυψελών με κωδικό αριθμό που χορηγείται από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μέτρα πρόληψης που πρέπει να παίρνει ο καλλιεργητής:

1.Να αποφεύγει τους ψεκασμούς τις θερμές ώρες της ημέρας,που παρατηρείται η εντονότερη νεκταροέκκριση και η μεγαλύτερη συγκέντρωση συλλεκτριών μελισσών στα λουλούδια. Να ψεκάζει αργά το απόγευμα ή τη νύχτα.( Σχετική η Υπ αρ. 12225/5-8-2008 απόφαση Νομάρχη Λάρισας που επιτρέπει τους ψεκασμούς στο βαμβάκι με μελισσοτοξικά φάρμακα μια ώρα μετά τη δύση του ηλίου, μέχρι μια ώρα πριν την ανατολή του ηλίου).

2.Να ειδοποιεί έγκαιρα τους μελισσοκόμους για τις επεμβάσεις που πρόκειται να κάνει.

3.Να τηρεί τις οδηγίες των φυτοφαρμάκων.

4. Να προτιμά φάρμακα που είναι αποτελεσματικά αλλά ταυτόχρονα και τα λιγότερο μελισσοτοξικά από που μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Μέτρα που πρέπει να λαμβάνει ο μελισσοκόμος:

1.Να γνωρίζει το είδος των καλλιεργειών και των εντομοκτόνων που χρησιμοποιούνται, σε κάθε περιοχή που μεταφέρει τα μελίσσια του.

2.Να αποφεύγει τις περιοχές που γίνεται συνεχής χρήση εντομοκτόνων.

3.Να έχεις καλές σχέσεις με τους καλλιεργητές και να συνεργάζεται με αυτούς.

4.Να αναγράφει τα στοιχεία του (κωδικός αριθμός-ονοματεπώνυμο-τηλέφωνο) πάνω σε κάποιες κυψέλες για να είναι δυνατή η έγκαιρη ειδοποίηση.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ανοιξιάτικες εργασίες

Σύμφωνα με το ημερολόγιο ο χειμώνας πέρασε , ήρθε λοιπόν η ώρα για ανοιξιάτικες εργασίες στα μελίσσια . Σημαντικότερη μετά την λεπτομερή επιθεώρηση προσωπικά θεωρώ τον καθαρισμό καθώς και την απολύμανση της κυψέλης από τα διάφορα υλικά και ακαθαρσίες που ή μεταφέρθηκαν μέσα με την είσοδο διαφόρων επισκεπτών ( ποντίκια) ή τα δημιούργησαν οι μέλισσες ( νεκρές κολλημένες στο πάτωμα , βαρόα κεριά , πρόπολη κλπ) . Εγώ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα στην παραπάνω εργασία , διότι χρησιμοποιώ μόνο κινητούς πάτους .
Βασικός σύμμαχος στην προσπάθεια ένα πιεστικό νερού στο οποίο έβαλα στην θήκη χλωρίνη .



Δεύτερος σύμμαχος το φλόγιστρο για ολοκληρωτική απολύμανση του πάτου.


Τρίτον (προαιρετικό) η επισκευή και το φρεσκάρισμα όλου του υλικού

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ

Όσο και αν νομίζουμε ότι η άνοιξη δεν ήρθε και ο καιρός μας τα χαλάει η φύση μας στέλνει άλλα μηνύματα . Τα χρώματα και τα αρώματα της είναι πολλά . Τα λόγια είναι περιττά , οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους . Η επάρκεια σε νέκταρ επιτρέπει σε όλους μια καλή ρουφηξιά χωρίς τσακωμούς






ΜΥΚΗΝΑΙΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ

θελουν να μας βάλουν στο τρυπάκι?

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

πρόγραμμα για παραγωγή 20 βασιλισσών με την συσκευή Jenter


Με την ανάρτηση αυτή θα ήθελα να βοηθήσω τους νέους συναδέλφους στην παραγωγή βασιλισσών με την μέθοδο zeter . Αν έχω κάνει κανένα λάθος παρακαλώ τους παλαιότερους συναδέλφους να με διορθώσουν

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Πέρα από τη λογική μπορεί να βρει κανείς τους λόγους που οδήγησαν έναν 43χρονο υπήκοο Βουλγαρίας στη δολοφονία εκατομμυρίων μελισσών μέσα σε περισσότερα από 2500 μελίσσια.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, έφτασε χθες τα ξημερώματα στη σύλληψη του ανθρώπου που για ένα χρόνο τώρα είχε γίνει ο εφιάλτης των μελισσοκόμων, όχι μόνο στην Ηλεία, αλλά όπως αποδείχθηκε σε άλλους τέσσερις νομούς, την Αχαΐα, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Αργολίδα. Και αν η αιτιολογία της εκδίκησης του συστήματος διάθεσης των κηπευτικών και της Ελλάδας γενικότερα, ακούγεται παράλογη να βγαίνει από το στόμα του δράστη, το γεγονός ότι χρησιμοποίησε ως μέσο ένα ποδήλατο για να «αλωνίζει» σε πέντε νομούς, ακούγεται μάλλον τρελό. Η δράση του σε τόσο μεγάλη περιοχή, προσδίδει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην επιτυχία των ανδρών που υπηρετούν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και που έφτασαν στην εξιχνίαση της μεγάλης αυτής υπόθεσης.
Η σύλληψη

Ο 43χρονος Κ.Κ. από τη Βουλγαρία, θα γιορτάσει μέσα στο κρατητήριο τα γενέθλιά του σήμερα. Ο δράστης που εξόντωνε πότε με φάρμακο για ψύλλους και πότε με πετρέλαιο, χιλιάδες μελίσσια, συνελήφθη χθες στις 4.30 τα ξημερώματα από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 43χρονο πάνω στο ποδήλατό του, μέσα στη νύχτα να κινείται επί της Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας στη γέφυρα του Αλφειού με κατεύθυνση την ηλειακή πρωτεύουσα. Δεν τον σταμάτησαν, αλλά τον παρακολούθησαν διακριτικά. Τον άφησαν να διασχίσει τον Πύργο και στο ύψος των Λαστεΐκων τον σταμάτησαν για έλεγχο. Στην πλάτη του κουβαλούσε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν πολλά, όταν μέσα σε αυτή βρήκαν έναν ψεκαστήρα και διάφορα σύνεργα. Προσήγαγαν τον 43χρονο στην Υ.Α. Πύργου και εκεί ομολόγησε ότι είναι αυτός που εξόντωνε τα μελίσσια ένα χρόνο τώρα. Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή που το φαινόμενο ήταν έντονο είχαν ξεκινήσει έρευνες σε περιοχές με μελίσσια. Ο δράστης σε κάποιες περιπτώσεις βλέποντας τα φώτα των περιπολικών, κρυβόταν με ευκολία αφού είχε μέσο ένα ποδήλατο και έτσι μέχρι τώρα είχε ξεφύγει. Ο 43χρονος Βούλγαρος ζει στην Ελλάδα δέκα χρόνια, ενώ την τελευταία τριετία κατοικεί στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας.
Η δικαιολογία

Ο τρόπος με τον οποίο αιτιολόγησε τις πράξεις του ο 43χρονος, άφησε άφωνους τους αστυνομικούς. Ο Βούλγαρος φέρεται να υποστήριξε πως την εποχή που έμενε στην περιοχή του Άργους, είχε ένα μποστάνι με κηπευτικά. Όμως απογοητεύτηκε και θύμωσε που δεν μπορούσε να πουλήσει τα προϊόντα του στις τιμές που αυτός επιθυμούσε. Θέλοντας να εκδικηθεί τους χονδρεμπόρους, το σύστημα και γενικότερα την Ελλάδα, τη χώρα που βρήκε καταφύγιο για να ζήσει, αποφάσισε να «φαρμακώνει» μελίσσια. Έτσι στις αρχές της άνοιξης του 2008, ξεκίνησε τη δράση του. Όπλο του ένας ψεκαστήρας και ένα κτηνιατρικό φάρμακο για την αποπαρασίτωση των σκύλων ή πετρέλαιο. Ακόμα μαζί του είχε ένα σουγιά, ένα ελαστικό γάντι, ένα φακό και ένα χάρτη της Ελλάδας. Μεταφορικό του μέσο ένα ποδήλατο. Με αυτό και κάποιες φορές με τη χρήση τρένου, ταξίδεψε σε πέντε νομούς. Όπου έβρισκε μελίσσια στο δρόμο του σταματούσε για να τα φαρμακώσει. Τελευταίο του χτύπημα χθες τα ξημερώματα, στο Κλειδί του Καϊάφα όπου φαρμάκωσε 53 κυψέλες. Λίγο νωρίτερα είχε περάσει από την περιοχή του Ζευγολατιού Μεσσηνίας.
Η δράση του

Ο 43χρονος κατά την εξέτασή του από τους αστυνομικούς φάνηκε ιδιαίτερα ευφυής και με πολύ καλή μνήμη. Θυμόταν να περιγράψει όλες τις περιπτώσεις που «χτύπησε» με λεπτομέρειες, ενώ αναφέρθηκε ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν είχαν καταγγελθεί. Όσο για το πώς πλησίαζε τα μελίσσια και άντεχεει τις επιθέσεις από τις μέλισσες, φαίνεται πως μάλλον δεν ήταν καθόλου αλλεργικός. Στο σώμα του οι αστυνομικοί βρήκαν μέλισσες από το τελευταίο χτύπημα και δεκάδες τσιμπήματα. Οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει 27 περιπτώσεις «φαρμακώματος» συνολικά πάνω από 2500 μελισσιών, ενώ αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν καταγγελθεί. Το πιο μεγάλο χτύπημά του, ήταν αυτό πρόσφατα στις Θίνες Βαρθολομιού με 700 μελίσσια αξίας 175.000 ευρώ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο 43χρονος έκανε πέντε ώρες για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο. Οι αστυνομικοί μαζί με το δράστη πήγαν σε αρκετά σημεία χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου τους υπέδειξε μελίσσια που «χτύπησε». Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Ηλείας με την κατηγορία της ζωοκτονίας κατ' εξακολούθηση, που αποτελεί κακούργημα.
«Γλιτώσαμε από τον εφιάλτη»

Ανακούφιση αισθάνονται όλοι οι μελισσοκόμοι στην Ηλεία και στην ευρύτερη περιοχή, μετά την σύλληψη του ανθρώπου που σκότωνε το πιο παραγωγικό έντομο στη φύση και παράλληλα έφερε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση δεκάδες παραγωγούς. Ο πρόεδρος του Συλλόγου μελισσοκόμων στην Ηλεία, Οδυσσέας Φούντας μιλώντας στην «Πρώτη» πρωτίστως εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις Αστυνομικές Αρχές για την εξιχνίαση του «εγκλήματος». «Ουσιαστικά πρόκειται για έγκλημα και είμαστε ευχαριστημένοι που ο «εγκληματίας» δεν είναι μελισσοκόμος. Ευχαριστούμε τις Αστυνομικές Αρχές του νομού, γιατί δούλεψαν εντατικά και έφτασαν στη σύλληψη, αλλά και γιατί από την αρχή πίστεψαν ότι δεν πρόκειται για μελισσοκόμο-δράστη». Τις ευχαριστίες του και προς τα τοπικά ΜΜΕ εξέφρασε ο κ. Φούντας. «Επιτέλους θα κοιμόμαστε τα βράδια σπίτι μας και δεν θα φυλάμε τα μελίσσια. Μένει μόνο να συλληφθούν και αυτοί που κλέβουν μελίσσια. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και πιστεύουμε ότι θα εντοπιστούν και αυτοί οι δράστες. Ο μελισσοκόμος Τάσος Στεφανόπουλος από τον Πύργο, δήλωσε πως «μπαίνει τέλος στον εφιάλτη που μας βασάνισε ένα χρόνο τώρα. Φεύγει ένα άγχος από πάνω μας για τα μελίσσια. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο. Ευχαριστούμε την Αστυνομία και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του» είπε ο κ. Στεφανόπουλος.
Συντάκτης Γιάννης Σπυρούνης

Εφημερίδα της Ηλειας "ΠΡΩΤΗ"

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ





Η Clara Zetkin γεννήθηκε στο Wiederau της Σαξονίας στις 5 Ιουλίου 1857. Γνώρισε και ασπάστηκε τον Σοσιαλισμό και τον Φεμινισμό κατά την διάρκεια των σπουδών της στην Γυναικεία Παιδαγωγική Ακαδημία της Λειψίας .
Το 1881 έγινε μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Παντρεύτηκε τον μαρξιστή Ossip Zetkin, έναν εξόριστο Ρώσο επαναστάτη. Το ζευγάρι απέκτησε 2 παιδιά πριν τον θάνατο του Ossip από φυματίωση το 1889.

Από το 1891 διευθύνει το γνωστό περιοδικό Die Gleichheit (Η ισότητα). Μαχόμενη δημοσιογράφος, ανεβάζει την κυκλοφορία του περιοδικού από 11000 φύλλα το 1903 σε 67000 το 1906. Από το 1895 ήταν μέλος του εκτελεστικού γραφείου του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και ως συντελεστής του Κλωστοϋφαντουργικού Συνδικάτου ανέλαβε προσωρινά την διεθνή γραμματεία του παρόλο που εκείνη την εποχή απαγορευόταν στις γυναίκες ο συνδικαλισμός. Δίνοντας πάντα την μάχη για τα γυναικεία δικαιώματα το 1907 θα οργανώσει την 1η σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών όπου θα εκλεχθεί γραμματέας. Από νωρίς είχε διαχωρίσει την θέση της από τις «αστές σουφραζέτες» που δεν ζητούσαν τα πολιτικά δικαιώματα για όλες τις γυναίκες αλλά μόνο για αυτές που ανίκανε στα ανώτερα κοινωνικά και μορφωτικά στρώματα. Η εφημερίδα της θα γίνει το επίσημο όργανο της γυναικείας διεθνούς.

Κατά την διάρκεια της 2ης συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών στην Κοπεγχάγη προτείνει, για πρώτη φορά την διοργάνωση της «Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών» για να τον αγώνα για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών. Στην συνάντηση συμμετείχαν γυναίκες από 17 χώρες οι οποίες και υπερψήφισαν αυτήν την πρόταση που εμπνεόταν από τις κινητοποιήσεις των εργατριών στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1908 και 1909.

Το 1911 μαζί με την Rosa Luxemburg κατηγορεί την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στη σύνοδο της Jena. Οι δύο γυναίκες διαφωνούσαν με την μη-καταγγελία από το κόμμα τους, του Γερμανικού Ιμπεριαλισμού.

Από τις παραμονές κιόλας του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου η Zetkin μάχεται ενάντια στον μιλιταρισμό και τον Ιμπεριαλισμό. Το 1914 συμμετέχει μαζί με τους Karl Liebknecht, Rosa Luxemburg, Paul Levi, Ernest Meyer και άλλους στην ίδρυση της παράνομης ομάδας των «Σπαρτακιστών». Αντιδρά στην απόφαση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος να υποστηρίξει την συμμετοχή της Γερμανίας στον πόλεμο και το 1915 οργανώνει την Διεθνή Σύνοδο Γυναικών για την Ειρήνη στην Ελβετία. Την ίδια χρονιά φυλακίζεται για την ειρηνιστική της δράση. Υποστηρίζει την Ρωσική Επανάσταση το 1917 και γίνεται μέλος του Ανεξάρτητου Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Τον Γενάρη του 1919 συμμετέχει στην εξέγερση των Σπαρτακιστών στο Βερολίνο, και το 1920 στην ίδρυση του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Εκλέχθηκε στο Reichstag το 1920 και ήταν μέλος της γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ήταν επίσης μέλος του εκτελεστικού γραφείου της 3ης Διεθνούς για αυτό και ζει αρκετό καιρό στην Σοβιετική Ένωση. Σε κάποιες από τις βιογραφίες της αναφέρεται ότι αποστασιοποιήθηκε από την 3η Διεθνή μετά την άνοδο του Στάλιν στην εξουσία.

Μαχόμενη ενάντια και στον ρατσισμό η Zetkin είχα λάβει μέρος και στην διεθνή εκστρατεία ενάντια στους ρατσιστικούς νόμους του Jim Crow στις Ηνωμένες Πολιτείες και την καταδίκη των Scotsboro Boys.

Το 1932, σε ηλικία 75 ετών έχει εκλεγεί για μια ακόμα φορά στην Reichstag. Σαν γηραιότερο μέλος της οφείλει να ανοίξει την πρώτη κοινοβουλευτική συνεδρίαση. Με αυτήν την ευκαιρία βγάζει έναν μεγάλο λόγο και καλεί τον κόσμο να αντισταθεί στον Χίτλερ και την πολιτική του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος.
Ήταν η τελευταία της δημόσια εμφάνιση. Πέθανε εξόριστη στην Μόσχα στις 20 Ιουνίου 1933.

Πέρα από τις μάχες της για τα πολιτικά και εργασιακά δικαιώματα των γυναικών σ όλη της την ζωή υπερασπίστηκε την ιδέα του ζευγαριού οπού οι σύντροφοι είχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Υπερασπιζόταν το διαζύγιο «κοινή συνενέσει», τις ελεύθερες σχέσεις, και πίστευε ότι τα αγόρια όπως τα κορίτσια πρέπει να συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ




Χθες καθαρή Δευτέρα τιμώντας τις παραδώσεις μας , το τραπέζι θα αποτελούταν από σαρακοστιανά εδέσματα. Η κόρη μου ζήτησε από την γιαγιά μας να τις φτιάξει ταραμοκεφτέδες. Η ώρα ήταν περασμένη που υποβλήθηκε το αίτημα και θεώρησα σωστό για να μην στερήσω από την μικρή την γευστική απόλαυση .Πήγα σαν καλός μπαμπάς σε μία ταβέρνα της Θήβας και ζήτησα ταραμοκεφτέδες. Ο εξυπηρετικότατος ταβερνιάρης έβαλε γρήγορα – γρήγορα μια μερίδα σε ένα πακέτο και μου το έφερε. Το κόστος ήταν 4 ευρώ ( χωρίς απόδειξη) . Ως εδώ όλα καλά. Ανοίγοντας το πακέτο , βρέθηκα μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη , << Το πακέτο είχε μέσα 4 ταραμοκεφτέδες>> δηλ. 1 ευρώ έκαστος . Το θέμα δεν είναι το κόστος αλλά η κοροϊδία . Δεν είναι δυνατόν ένα είδος με κόστος 30 έως 50 λεπτά να το πουλάνε 1000% επάνω. Και ρωτώ, δεν υπάρχει κανένα μέτρο , δεν υπάρχει φιλότιμο από τους καταστηματάρχες, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από την αγορανομία , δεν υπάρχουν κάποιοι τρόποι να σταματήσει αυτό το δούλεμα ? Νομίζω ότι μετά από 7 χρόνια ανοχής (από έλευση του ευρώ) πρέπει οι καταναλωτές να μποϊκοτάρουν αυτούς που αισχροκερδούν σε βάρος μας . Οι καταναλωτικές οργανώσεις να απλοποιήσουν την διαδικασία υποβολής των καταγγελιών. ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ . Και φυσικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όταν πουλάω το μέλι από 9 έως 14 ευρώ το κιλό μάλλον είναι ηλίθιος .

SOS..ΨΗΦΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ

Παγκόσμια ομάδα
Βασικές Πληροφορίες
Είδος:
Γεωγραφία - Χώρες
Περιγραφή:
Στο παρακάτω Αμερικανικό site γίνεται δημοσκόπηση για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Is Macedonia Hellenic YES or NO - Topix
Πηγή: www.topix.com

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ