ΚΑΝΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

μανες

μανες

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

ΟΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Ένα από τα ωραία της μελισσοκομίας είναι να είσαι πρωί – πρωί στο βουνό μέσα στα έλατα να πίνεις το καφεδάκι σου να ακούς τα μελίσσια να δουλεύουν να τα βλέπεις να μαζεύουν γύρη και μόλις πιάσεις εσύ δουλειά αυτά να σε αποζημιώνουν χτίζοντας κεριά καπάκια και ότι άλλο υπάρχει κενό μέσα στην κυψέλη




Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΕΛΑΤΟΣ

Ευτυχώς για μας τους μελισσοκόμους άρχισε και φέτος ο έλατος . Τα δείγματα είναι ενθαρρυντικά . Πιστεύω εάν μας βοηθήσει λίγο ο καιρός και με την καλή προετοιμασία που ελπίζω να κάναμε όλοι να πάρουμε μέλι. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ






Σάββατο 10 Μαΐου 2008

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ

Πριν μερικά χρόνια με την βοήθεια της ΕΕ δημιουργήθηκε (καλός) ένα φανταστικό πάρκο στην περιοχή Αρβανίτσα του όρους Ελίκων στην Βοιωτία. Τότε τοποθετήθηκαν οι παρακάτω ταμπέλες που όλοι οι μελισσοκόμοι τις σεβάστηκαν αλλά και σέβονται ακόμη .

Από τότε πολλά στην περιοχή άλλαξαν . Κάποιοι που μέχρι τότε αγνοούσαν την ύπαρξη ακόμη και του βουνού έγιναν ξαφνικά οικολόγοι , ορειβάτες και όπως αλλιώς θέλουν να αυτοαποκαλούνται και αποφάσισαν να τοποθετήσουν στην περιοχή ταμπέλες σαν αυτές:


Έπειτα από την τοποθέτηση των παραπάνω πινακίδων παρακαλώ τον αξιότιμο Εισαγγελέα Λειβαδιάς να λάβει θέσει και να επιβάλει τις από τους νομούς επιβαλλόμενες ποινές στον ορειβατικό σύνδεσμο Κυριακίου για τοποθέτηση πινακίδων που παρενοχλούν και αποσπούν την προσοχή των οδηγών αυτοκινήτων καθώς και διότι οι τοποθέτηση των πινακίδων έρχονται σε αντίθεση με τον νόμο περί τοποθετήσεως μελισσών σε δασικές εκτάσεις . Οι ποινές σε οποιονδήποτε παρανόμος χορήγησε την άδεια στον προαναφερθέντα σύνδεσμο για την τοποθέτηση τους.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΞΑΝΑΓΕΝΝΑΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ



Από τις στάχτες που άφησε η φωτιά στο περασμάτης το καλοκαίρι του 2007 ξαναγεννάτε το δάσος του μοσχοποδίου ένας πραγματικός πνεύμονας πρασίνου στην βιομηχανικά βεβαρημένη περιοχή μας . ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

τοποθέτηση φύλλων κερήθρας στα τελάρα

καταρχας πρέπει να έχουμε γραψει τον κωδικό μας και το έτος τοποθέτησης του τελαρου στην κυψέλη ( θα μας βοηθήσει στην ανακύκλωση των παλαιών κυρηθρών )


τοποθετούμε το φύλλο κερήθρας στο αυλάκι που υπάρχει στο τελάρο


τοποθετούμε τα δύο καλώδια του μετασχηματιστη στα τελειόματα των συρμάτων (προσοχη να μην αφήσουμε να ζεσταθεί πολύ γιατί θα κοπεί το κερί)



ετοιμο τα υπόλοιπα θα τα κάνουν οι μέλισσες

Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ


Παράκληση προς όλους του συναδέλφους μελισσοκόμους εάν και εφόσον επιθυμούν να μας γνωρίζουν περιοχές της πατρίδος μας που δουλεύουν με σκοπό την ενημέρωση όλων μας . Νομίζω ότι υπάρχει αρκετό μέλι για όλους μας .

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ